Milletvekili Taytak’tan Mekke’nin Fethi ve Yeni Yıl mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Mekke’nin Fethi’nin 1390’ıncı yıllı ve Yeni Yıl ile ilgili bir mesaj yayınladı.

2020 yılının buruk bir yıl olduğunu söyleyen Milletvekili Taytak, “Dünya da, ülkemizde ve bölgemizde çok önemli gelişmelerin yaşandığı 2020 yılını geride bırakırken, yeni yılın heyecanı ve umudu hepimizi kuşattı. 2020 yılı birçok ülke de olduğu gibi ülkemizi ve milletimizi derinden sarsan başta covid 19 olmak üzere depremler, doğal afetler, ekonomik saldırılar ve dış tehditlerin yaşandığı buruk bir yıl olmuştur. 2021 yılın girerken birlik ve beraberliğimizin artmasını, ülkemizde ve dünya da sağlık, sevgi, bolluk ve bereketin hakim olmasını, milletimizin üzerindeki salgın felaketinin kalkmasını, ülkemizin büyümesi, gelişmesi, kalkınması ve hedeflerine ulaşabildiği bir yıl olmasını cenabı Allah’tan dilerim. Aziz Türk milletinin, İslam aleminin ve Afyonkarahisarlı hemşerilerimizin yeni yılını tebrik ederim” dedi.

“Tüm dünyada huzurun egemen olduğu bir yıl olmasını diliyorum”

Mekke’nin Fethi’nin 1390’ıncı yıllını da kutlayan Milletvekili Taytak, “İslam tarihinin altın sayfalarından biri olan Mekke’nin Fethi bütün dünyaya müsamaha ve insan hakları dersi vermiştir. Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V), intikam yerine bağışlamayı seçerek insanların kalplerini İslam’a açmıştır. Başta İslam dünyası olmak üzere, yeryüzünde yaşanan bütün zulümlerin, adaletsizliklerin ve gözyaşının son bulması dileğiyle tıpkı Mekke’nin fethinde olduğu gibi gönüllerin de fethine ihtiyaç vardır. Mekke, 630 tarihinde fethedilmiştir. Allah’ın hikmeti, Müslümanlar 8 yıl önce zorla çıkarıldıkları Mekke’yi tek bir silah bile kullanmadan, bir damla kan akıtmadan teslim almışlardır. Allah’ın Resulü, Müslümanların ve insanların gönlünü fethedince fetih de bu kadar kolay olmuştur. Ben, tüm Müslümanların Mekke’nin fethi yıldönümünü tebrik ediyor, tüm dünyada huzurun egemen olduğu bir yılı olmasını diliyorum”

Editör: Haber Merkezi