Milletvekili Taytak'tan 10 Ocak mesajı

illiyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Milletvekili Taytak mesajında gazetecilik mesleğinin önemine dikkat çekerek, gazetecilerin kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra ettiğini belirtti. Gazetecilerin ilkeli yayıncılık anlayışıyla olayları tarafsız bir şekilde halka aktararak, vatandaşın en doğal hakkı olan doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olduğunu vurgulayan Taytak, "Bizim için basın çok önemli. Basın, kamu adına denetim yapıyor. Bizim yaptığımız işler sizin sayenizde vatandaşlarla paylaşılıyor. Siz vatandaşla bizim aramızda bir köprü oluyorsunuz. Bu nedenle biz, basının çalışmalarını anlamlı ve önemli buluyoruz. Yağmur, çamur, gece, gündüz, yaz, kış demeden fedakar bir şekilde haber peşinde koşup, haberleri derleyip toplayıp vatandaşlarımızın bilgisine sunuyorsunuz. Bu yoğun çabayı, gayreti ve emeği ben bizzat görüyorum. Basın mensupları bizim yaptığımız işleri kamuyla paylaşıyorlar. İnsanlar da bu sayede memleketi için, bölgesi için neler yapıldığından haberdar olabiliyor. Afyonkarahisar’da en küçük yerleşim yerinde bile yapılanları sizler sayesinde vatandaşla buluşturuyoruz. Sizler bizim tabiri caizse elimiz, kolumuz oluyorsunuz. Diğer yandan ben, basının denetim görevini de önemsiyorum. Basının denetleme ve uyarma görevi de var. Kamu hizmetlerinin daha iyi, verimli ve etkin yürüyebilmesi açısından bu denetim görevini de çok önemli buluyorum. 6 buçuk aylık milletvekilliği sürecim içerisinde de Afyonkarahisar’da bu anlamda büyük bir başarı olduğunu gördüm. İnşallah bundan sonra da hep beraber güzel işler yapacağız.Demokrasinin gelişmesinde ve sağlıklı bir toplumun oluşumunda tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir gazetecilik anlayışı önemlidir. Gazetecilik mesleğinin haber verme, denetim, eleştiri, eğitim, eğlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri vardır. Gazetecilik, her koşulda gerektirdiği dinamizm ve fedakarlığıyla icrası zor, ülkenin vicdanı olma vasfını elinde bulunduran nadide mesleklerden biridir" ifadelerini kullandı.

Taytak'ın mesajında, "Demokratik kültürümüzün en önemli parçalarından birisi olan yerel ve ulusal medya kuruluşlarımız, sorumluluklarının bilincinde olarak, hem demokrasimizin gelişmesine hem de birlik ve beraberliğimizin pekişmesine katkılarını sürdürmektedirler. Bu duygu ve düşüncelerle, medya mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, kendilerine başarılar diliyorum" denildi.

Editör: Haber Merkezi