Milletvekili tanıdığın olursa, kanunlar değişir mi?
 


Hacizli bir aracı bağlamak isteyen Emniyet Ekipleri, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün’ün devreye girmesiyle işlem yapmaktan alıkonuldular.

Başta Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli’yi telefonla arayan Milletvekili Ürün, hacizli aracın bağlanmasını ve polislerin görevini yapmasını engelledi

Hacizli bir aracı bağlamak isteyen Emniyet Ekipleri, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün’ün devreye girmesiyle işlem yapmaktan alıkonuldular.
Başta Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli’yi telefonla arayan Milletvekili Ürün, hacizli aracın bağlanmasını ve polislerin görevini yapmasını engelledi.
YEHA muhabirinin edindiği bilgiye göre, şehir merkezinde denetimlerini yapan Emniyet Müdürlüğü Trafik Ekipleri, halen Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Selçuk Çirkin’e kayıtlı bulunan 03 UH 847 plakalı otomobili Devlet Su İşleri Müdürlüğü önünde durdurdu.
Yapılan kontrollerde otomobil sahibi Selçuk Çirkin’in SGK’ya olan borcundan dolayı hacizli olduğu ortaya çıktı.
Emniyet ekipleri araç sürücüsü Mustafa Zengin’e otomobilin hacizli olmasından dolayı otoparka kaldıracaklarını bildirdi.
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün’ü telefonla arayan Zengin, Ürün’ün olay yerine gelmesini sağladı.
Polislerden otomobilin otoparka kaldırılmamasını isteyen Ürün’e Polisler ise ‘’Efendim yasaları sizler koyuyorsunuz, bizler uyguluyoruz. Bunu yapmazsak biz de yasaları çiğnemiş oluruz’’ diyerek, görevlerini yerine getirmek istediler.
Bunun üzerine Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve İl Emniyet Müdürü İsmail türkmenli’yi arayan Milletvekili Ürün, durumu kendilerine iletti.
Olay yerine gelen SGK Afyonkarahisar İl Müdürü Kerim Aslan da hafta sonu tatili olduğunu için haciz işlemlerinin kaldırılamayacağını, ancak pazartesi günü kaldırabileceklerini söyledi.
Polislerle uzun süre tartışan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, hacizli otomobilin otoparka çekilmesini ve polislerin görevini yapmasını engelledi.
Polisler hacizli otomobili, otoparka kaldıramadan salıverdiler.
Çevrede geçen ve olayı gören vatandaşlar ise ‘’ Milletvekili tanıdığın olursa, kanunlar değişir mi? Kanunlar kimilerine göre farklı, bize gelince daha mı farklı’’ demekten kendilerini alamadılar.
 
Editör: Haber Merkezi