Milletvekili Özkaya’dan Miraç Gecesi Tebriği

Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya Miraç Gecesi dolayısıyla yayınladığı mesajda:

Sevgililer sevgilisi Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in Yüce Allah’ın hesapsız kudreti ile bir gecede, önce Mescid-i Aksa’ya gelerek, sonrasında Sidretü’l Münteha olan en yüksek makama yükseltilişinin ifade edildiği Miraç Gecesine yani Rabbimizin huzuruna eriştiği selamlaştığı bu mübarek geceye hep birlikte ulaşmanın mutluluğu ve huzurunu yaşıyoruz. Mübarek üç aylarımızı idrak ederken, böylesine mübarek bir geceyi idrak ve ihya ederek geçirmek fırsatını bizlere yaşatan Rabbimize şükrediyorum.

Yüce Allah’ın inanan kimselere en zor anında bile dahi bir çıkış yolu göstereceğini ve Müslüman kimselerden yardımının esirgenmediğini gösteren bu mübarek gecede Peygamber Efendimiz yine inananlara namaz, Bakara Suresi’nin son iki ayeti ile Müslümanların Allah’a şirk koşmadıkça affedileceği müjdesini bizlere getirmiştir.

Bu kurtarıcı müjdelerin idrakinde olarak bu mübarek geceyi en iyi şekilde idrak ve ihya etmenin gayretinde olmalı, bu geceyi Allah’a yönelme, arınma ve tevbe için büyük bir fırsat olarak görmeliyiz.

Bu duygular ile Yüce Allah’tan bizleri ahirette Peygamber Efendimize komşu eylemesini, Miraç mucizesinin farkında birer Müslüman olmayı nasip etmesi duası ile Afyonkarahisar’lı aziz hemşehrilerimizin ve milletimizin Miraç Gecesini tebrik ediyorum. Bu gecenin yaşanan zulümlerin, musibet ve hastalıkların son bulmasına vesile olmasını niyaz ediyorum.

Editör: Haber Merkezi