Milletvekili Özkaya’dan Mevlid Kandili Mesajı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, Mevlid Kandili münasebetiyle yayımladığı mesaj:

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) dünyayı şereflendirişinin 1449. yıl dönümü vesilesiyle kutladığımız bir Mevlid Kandili’ne daha kavuşmanın huzur ve mutluluğu içerisindeyiz.

Mübarek günler kendimizi sorgulamak ve İslam Dinini layıkıyla anlamak için birer fırsattır. Bu geceyi idrak ederken; Sevgili Peygamberimizin sadece bir kavme veya millete değil, bütün insanlığa peygamber olarak gönderildiğini unutmamalıyız. Güzel ahlakın tamamlayıcısı olan Hz. Peygamberimize iman etmenin, O'nun ümmeti olmanın ve O'nun sünnetinden ayrılmamanın mutluluğunu hep birlikte yaşamalıyız.

Mevlid Kandili, Peygamberimizin insanlığa bıraktığı mirası anlamak ve anlatmak için önemli günlerden biridir. Bu nedenle, toplumsal huzurun, barışın, birlik ve beraberliğin tesisini sağlayan böyle eşsiz fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz.

Bu fırsatlardan biri olan Mevlid Kandilimizi değerlendirmek için camiilerimizde ibadetlerimizi yaparken ülkemizde ve dünyada hayatı olumsuz yönde etkileyen salgın hastalığa ilişkin önlemlere riayet edilmesi konusuna da bir kez daha değinmek istiyorum.

Bu vesile ile; Afyonkarahisarlı hemşerilerimizin, vatandaşlarımızın ve gönül coğrafyamızdaki tüm İslam Aleminin mübarek Mevlid Kandilini tebrik ediyor, bu gecenin başta ülkemize, Müslüman âlemine ve insanlığa hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.


 

Editör: Haber Merkezi