Milletvekili Özkaya’dan Libya tezkeresi hakkında açıklama

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya Libya Tezkeresi Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Milletvekili Av. Ali Özkaya Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından düzenlenen yıllık değerlendirme ve istişare toplantısında Libya Tezkeresi hakkında açıklamalarda bulundu.

Trablustaki Türkiye Yanlısı Meşru Yönetime Savunma Yardımı Yapılmaktadır

Libyanın içinde bulunduğu siyasi ve sosyolojik durumu değerlendiren Milletvekili, Birleşmiş Milletler öncülüğünde yapılan görüşmeler sonucunda Aralık 2015 de anlaşmaya varılmış ve bugünkü Trablus yönetimi meşru yönetim olarak kabul edilmiştir. Ancak terör örgütleri ve paralı yabancı askerlerden oluşan ve bunları destekleyen dış güçlerin maddi destek sağladığı Hafter güçlerinin Doğu Libyayı elinde bulundurduğunu söyledi. Bu terör güçlerinin amacının Batı Libya’nın yani merkezi hükümetin bulunduğu yerdeki 360 yıllık Osmanlı idaresi boyunca buralara gelmiş Türklerin soyundan gelen ve bu anlayışa sahip insanları katletmek ve diktatörlük kurmak olduğunu belirtti.

Türkiye’nin bu duruma sessiz kalamayacağını ve gönül coğrafyasındaki Türk karşıtı olan ve emperyal güçler tarafından desteklenen Haftere karşı Trablus’taki meşru yönetime savunma yardımı yapılmasının hayati olduğunu ifade etti.

Kıbrıs Rum Kesiminin Akdenizin Sahibi Olmasına İzin Vermeyiz

Meselenin diğer boyutunda ise Akdeniz üzerindeki oyunlara dikkat çeken Özkaya “Libya’ya asker göndermeyle ilgili teskere oylandı ve kabul edildi. AK Parti, MHP ve BBP evet dedi. CHP, HDP ve İyi Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve diğer partiler hayır dedi. Diyorlar ki, burada ne işimiz var. Yayınlanan haritaya lütfen bir bakın. Küçücük Kıbrıs Rum kesimi adanın tamamının sahibiymiş gibi Doğu Akdeniz’in yarısından fazlasına sahip olacak. Öylesine bizi kumpasa sokmak istiyorlar ki, Libya, Mısır, İsrail, Lübnan ve Güney Kıbrıs sonra Yunanistan orayı paylaşıyorlar. Bize de denizde ayağımızı sokacak yer bırakmamak ve 1 gün sonrada balık tutacak kadar yer bırakmamak için gayret sarf ediyorlar. Bu toprakları 500 yıl bu denizi 500 yıl yönetmiş bir milletin evlatları buna müsaade etmemeliydi ve etmeyeceğimizi de bütün dünyaya gösterdik. “ dedi.

Editör: Haber Merkezi