Milletvekili Özkaya’dan, CHP’li Özgür Özel’e Güney Belediyesi dersi

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Ali Özkaya TBMM Genel Kurulunda CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in gündeme getirdiği iddialara yanıt verdi.

Güney Belediyesinden Haberi Olmayan CHP’li Özgür Özel'e Meclis’te

Ali Özkaya'dan Güney Belediyesi Dersi

TBMM Genel kurulunda söz alan CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Sinanpaşa ilçesinde Güney belediyesinin olmadığını, ancak Türkiye Belediyeler Birliğinden, Güney Belediyesine hibe iş makinası gönderildiğini iddia etti. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali ÖZKAYA’dan cevap gecikmedi.

İddialara ilişkin Genel Kurul’da konuyla ilgili söz alarak açıklamada bulunan Milletvekili Özkaya, CHP’li Özel’e şu sözlerle yanıt verdi; “Afyonkarahisar Sinanpaşa Güney Belediyesi 2014 yılında kapandı. Güney kapanmanın ardından hemen yanındaki Çalışlar köyü ile birleşti, 2 bin nüfusu aştığı için Danıştay kararı ile kapatma işlemi iptal edildi. Danıştay kararının onaylanmasından sonra, İçişleri Bakanımızın kararıyla da Güney Belediyesi tüzel kişilik ihdası yapıldı” dedi. Milletvekili Özkaya, Güney Belediyesi’nin 15 Ocak itibari ile yeniden kurulduğunun altını çizerek, “Sinanpaşa Kaymakamımız Kübra Demirer hanımefendi kayyum belediye başkanı olarak burada görev yapıyor, burada bir tüzel kişilik var. Bahsi geçen bu araçta bu belediyeye verildi” dedi.

Devamında CHP sıralarından gelen gürültüler üzerine, Milletvekili Özkaya “Sayın Özel, Erol Karabacak adayımız, haftaya da Güney Belediye Başkanımız olacak inşallah. Niye sıkılıyorsunuz, neden rahatsız oluyorsunuz. Allah’ın izniyle de seçilecek göreceksiniz” diyerek, iddiaların asılsız olduğunu belirtti.

Pazar Günü Bunların Yerine Ak Parti Belediyeciliği Görev Başına Gelecek

Konuyla ilgili Genel Kurul sonrasında da kısa bir açıklama yapan Milletvekili Özkaya “6 Haziranda Güney Beldesinde seçim olacak ancak CHP’nin seçime gireceği yerde Belediyenin varlığından haberi yok. CHP li arkadaşların konuyu ne kadar ciddiye aldıkları nasıl takip ettikleri ortada. Bizler verdiğimiz sözleri yerine getirmenin sevincini yaşıyor daha büyük hizmetleri hayata geçirmek için çalışıyoruz. Gördüğünüz gibi CHP li yetkililer de konuyu biraz geriden takip ediyor. Durumu Güneyli hemşerilerimizde gayet iyi biliyor ve pazar günüde bunların yerine inşallah AK Parti belediyeciliğini görev başına getirecekler.” dedi

Editör: Haber Merkezi