Milletvekili Özkaya, Kadir Gecesi Mesajı Yayınladı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Ali Özkaya, Kadir Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

“Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan’ı şerifin sonuna yaklaştığımız bu günlerde, bin aydan daha hayırlı olan, Kuran-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi’ne erişmenin huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’e ilk vahyin geldiği bu mübarek gece, sema kapılarının açılarak, tövbe ve duaların geri çevrilmediği, Yüce Allah’ın sonsuz rahmet ve merhametine sığınmaya bir fırsat gecesidir.

“Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.” Ayeti kerimesinde Allahü Teala bu gecenin hikmetini en iyi şekilde bizlere anlatmıştır. Bu müstesna gece inanan kimseler için büyük hikmetleri içerisinde barındırarak, yine inananlar için Yüce Allah’ın affına, mağfiretine ve rahmetine kavuşmak için büyük bir fırsattır.

Bu müstesna geceyi en iyi şekilde idrak ve ihya etmemiz gerektiğini ifade ederek, Kadir Gecesi’ni bir fırsat olarak, kendimizi muhasebe edip, küskünlüklerimizi, kırgınlıklarımızı sona erdirmeye, dostluk, kardeşlik ve beraberliğimize perçinlemeye de bir vesile kılmalıyız. Bu düşünceler ile Aziz Milletimizin, İslam Aleminin ve Hemşehrilerimizin Mübarek Kadir Gecesini tebrik ediyor, bu gecenin tüm islam aleminin uyanışına, savaş ve zulümlerin son bulmasına vesile olmasını temenni ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi