Milletvekili Özkaya, gazetecilere verdiği sözü tuttu

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, gazetecilere TOKİ’den ev edindirme sözünü tuttu.

İnternet Habercileri Derneğinin, gazetecilere TOKİ’den en uygun şartlarda ev edindirme talebini kırmayan ve bu konuda söz veren Milletvekili Ali Özkaya, müjdeyi verdi. Geçtiğimiz günlerde İnternet Habercileri Derneği Başkanı İsmail Ögeday ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Dağhan’ı Ankara’ya davet eden Milletvekili Ali Özkaya, TOKİ Başkanı M. Ergün Turan ile görüşülmesini sağladı. Görüşmede, Milletvekili Ali Özkaya’nın ve heyetin hiçbir talebine olumsuz yanıt vermeyen TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Afyonkarahisarlı gazetecilerin en uygun şartlarda TOKİ’den ev sahibi olmalarını sağladı. Ögeday ve Dağhan’da TOKİ Başkanı Turan ve Milletvekili Özkaya’ya tüm basın camiası adına teşekkür ettiler.

TOKİ BAŞKANI İLE GÖRÜŞMEDEN OLUMLU SONUÇ ÇIKTI

Kısa bir sürede gazetecilerin TOKİ’den ev sahibi olma talebini yerine getiren Milletvekili Ali Özkaya, dün Bolvadin’de AK Parti ilçe kongresi öncesi basın açıklaması yaparak gazetecilere müjdeyi verdi. Özkaya açıklamasında; “Basın mensubu arkadaşlarımıza TOKİ’nin belirlemiş olduğu kurallar çerçevesinde, münhasıran basınla uğraşmak kaydıyla, Afyonkarahisar’da kendisinin, eşinin ve 18 yaşından küçük çocuklarının bir gayrimenkulleri olmaması şartıyla en iyi imkânlardan yararlandıracak şekilde konut sahibi olmalarını sağlayacağız” dedi.

EN İYİSİNİN OLMASINA GAYRET EDECEĞİZ

TOKİ Başkanı M Ergün Turan’ın bu konuda kendilerine gerekli kolaylığı sağladığını kaydeden Milletvekili Ali Özkaya, “Bundan sonraki süreçte basın mensubu arkadaşlarımızın müracaatlarını alacağız. Bu arkadaşlarımızın basınla uğraşmaları zorunludur. Basınla uğraşmayan kişiler müracaat edemez. Ayrıca kendisinin, eşinin, çocuğunun gayrimenkulü varsa bunlar da müracaat edemez. Bu şartlar dâhilinde sayıya ilişkin net bir rakam söylemeyeyim ama imkânlar çerçevesinde en iyisinin olmasına gayret edeceğiz” diye konuştu.

SÜREÇ OLDUKÇA HIZLI İŞLEYECEK

Emeklilere verilen TOKİ konutlarının şartlarında veya en yakın şartlarda gazetecilerinde ev sahibi olacağını vurgulayan Milletvekili Ali Özkaya, sürecin oldukça hızlı işleyeceğini, 1 ay içerisinde her şeyin netleşeceğini bildirdi. Ödemelerde 3-4 tane seçenek olduğunu söyleyen Ali Özkaya, “Yüzde 12, yüzde 15, yüzde 20 gibi peşinatlı olanlar var. Buna göre de peşinat fazla olursa taksit azalır, peşinat azsa taksit fazlalaşır. TOKİ’nin belirlediği sistemler dahilinde Başbakanlığın TOKİ’ye verdiği yetki çerçevesinde olabileceğin en iyisi olacak. Bir asgari ücretlinin rahatlıkla ödeyebileceği rakamlar olacak inşallah” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi