Milletvekili Özkaya: “Basın Çok Önemli Bir Görev Yürütüyor”

Basın; Demokratik ülkelerin vazgeçilmez unsurlarından bir tanesidir. Tarafsız, Doğru, ilkeli ve objektif görev anlayışı ile kamuoyunu ülke ve dünya gerçekleriyle buluşturan basının, toplumsal kalkınma ve toplumsal hafızanın gelişiminde çok önemli bir yeri vardır. Günümüzde teknolojik ilerleme ile basın ve medyanın önemi daha da artmış, sosyal medya başta olmak üzere haber alma noktasında birçok yenilik yaşanmıştır. Türkiye, en yeni iletişim teknolojileri olan sosyal medya ve internet gazeteciliği konularında dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer almaktadır.

Geçmişte Türkiye, vesayet odaklarından ve onların medya aracılığıyla demokrasiyi, hukuku, seçilmiş hükümetleri baskı altına alma çabalarından çok çekmiştir. Bugün ise, içinden geçtiğimiz tüm zorlu süreçlerde vatanına milletine sahip çıkan basın mensupları Türk milletinin bir kez daha yüzünü ağartmış, ülkemizin demokrasi standartlarının artmasına, kalkınmasına, güçlenmesine büyük katkı sağlamıştır.

Haberdar etme misyonunu yerine getirmek için her şartta gece gündüz demeden görevleri peşinde koşan gazetecilerimizin verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir.

Bu düşüncelerle; basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, bu işe emek ve gönül veren değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, görevi başında hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anarak, tüm basın mensuplarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum.

Av. Ali ÖZKAYA

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili

TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekili

Editör: Haber Merkezi