Milletvekili Özkaya Basın Bayramını Kutladı

Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av.Ali Özkaya basın bayramı ile yayınladığı mesajda:

“Güçlü demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olan tarafsız ve özgür bir basının varlığı için dönüm noktası olan 24 Temmuz 1908 tarihinden itibaren her yıl 24 Temmuz günü Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işlerlik kazanması, iyi işleyen bir medya yapısıyla mümkündür. Bu nedenle basın demokratik ülkelerde dördüncü kamusal güç olarak kabul edilmektedir. Medyanın güçlü olması, gerek ifade özgürlüğünün temini, gerek kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru yansıtılması açısından hayati önemdedir.

Nitekim bizler, basının demokrasi açısından ne kadar önemli bir görev üstlendiğini 15 Temmuz Darbe Teşebbüsü sırasında Demokrasi düşmanlarına karşı verilen mücadelede de bir kez daha görmüş olduk.

Yine yerelde, ilçelerimizde ve mahallelerimizde meydana gelen olaylardan bizleri haberdar eden ve kamuoyunu aydınlatıcı bir görev üstlenen yerel basın kuruluşları hayatımızda önemli bir yer tutmaktadır. Bu bilinç ve görev anlayışı içerisinde İlimizdeki görevlerini fedakarlıkla yerine getirmeye çalışan bu kuruluşların, Afyonkarahisarımızın sosyoekonomik ve kültürel yönden kalkınmasına katkı sağlamaya devam edeceğine yürekten inanıyorum.

Bu vesileyle, böylesine önemli bir görevi yerine getirmek için özveri ile çalışan ve bu yolda hayatını kaybeden tüm basın mensuplarını rahmetle anıyorum. İlimizde faaliyette bulunan, fedakar bir şekilde görev yapan yerel gazete, dergi, radyo, internet haber siteleri, televizyon, haber ajansları temsilcileri olmak üzere bütün basın mensuplarının ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar, sağlık, başarı ve esenlikler dilerim.

Editör: Haber Merkezi