Milletvekili Özkal, Suriyeli miniklere sertifikalarını verdi

Geçici Koruma Altındaki Sığınmacılara Yönelik Türkçe Okuma-Yazma, Sağlık-Hijyen Eğitimleri ve Psiko-Sosyal Destek Projesi Sertifika Töreni’ne katılan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, tek tek sevdiği Suriyeli çocuklara sertifikalarını verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının düzenlediği “Geçici Koruma Altındaki Sığınmacılara Yönelik Türkçe Okuma-Yazma, Sağlık-Hijyen Eğitimleri ve Psiko-Sosyal Destek Projesi” Ankara’da bir otelde düzenlenen sertifika töreniyle tamamlandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın ile birlikte AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal’ın da katıldığı törende, Türkçe öğrenen geçici koruma altındaki sığınmacı çocukların okuduğu Cahit Sıtkı Tarancı'nın "Memleket İsterim" şiiri herkese duygu dolu anlar yaşattı.

Törende yaptığı konuşmada Suriyeli çocukların okul ve eğitim hayatının içerisinde yer almasının önemine değinen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Bugüne kadar yaklaşık 3 yıllık zaman zarfında, 300 binin üzerindeki Suriyeli kardeşimize psikososyal destek hizmeti verdik. Ülkemizde misafir ettiğimiz Suriyeli çocuklarımızın kendi çocuklarımız gibi okul ve eğitim hayatının içerisinde kopmadan yer almalarını çok önemli buluyoruz. Ülkemizde bulunan yaklaşık 3,5 milyon mülteci kardeşimizin yüzde 50'sinden fazlasını çocuklar oluşturuyor. Yani 1,7 milyon çocuktan bahsediyoruz." şeklinde konuştu.

Kadınların ve çocukların bütün mültecilerin karşı karşıya kaldıkları sorunlarla karşılaştıklarını dile getiren Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Temsilcisi PaoloArtiniise, Türkiye’nin sığınmacılar ve mülteciler konusunda tüm dünyaya örnek başarılı bir ülke olduğunu anlattı. Konuşmaların ardından ‘Bir dünya bırakın’ şarkısını söyleyen çocuklar, kısa sürede öğrendikleri Türkçe ile takdir toplardı. Türkiye’de yaşadıklarını anlatan çocuklarla uzun uzun sohbet eden AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, sertifikasını verdiği çocukları tek tek sevdi. Öğrencilere Türkçe ve eğitimleriyle ilgili sorular da soran Milletvekili Özkal, öğrencilerle Türkiye ve Türkiye’de yaşamla ilgili sohbet etti. Öğrencilerden ne olursa olsun eğitimlerine devam edeceklerinin sözünü alan Özkal, eğitimin hem kişisel hem de toplumsal gelişme açısından önemli olduğunu kaydetti.

Editör: Haber Merkezi