Milletvekili Özkal, Emine Erdoğan’la birlikte sivil toplum toplantısına katıldı
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afrika ziyaretinde, Uganda First Lady’si Janet Mouseveni’nin ev sahipliğinde sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya gelen Emine Erdoğan’a AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal da eşlik etti. Kadın ve çocuklara yönelik çalışmalarla sosyal yardım programlarının değerlendirildiği toplantıda Türkiye’nin,  sosyal politikaları da anlatıldı.

Uganda Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen toplantıya katılan Emine Erdoğan’a, bakan eşleri, Aile ve Sosyal Politikalar Eski Bakanı Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu ile AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal’la birlikte Türk heyetinde yer alan kadınlar eşlik etti. Ev sahibi Uganda First Lady’si Janet Mouseveni’nin yanı sıra toplantıda Uganda Başbakanı’nın, Uganda Cinsiyet ve Kültür Bakanı’nın, Güvenlik Bakanı’nın eşleri ile birlikte engelliler, yetimler, kadınlar ve çocuklarla ilgili alanlarda çalışma yapan Ugandalı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve TİKA başta olmak üzere Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin hazır bulundu. Türkiye’nin sosyal yardım programları ve Uganda’ya vereceği destekler konuşuldu.
Türkiye’nin Afrika’nın kalkınma çabalarına çıkarcı amaçlardan uzak, insani bir yaklaşımla katkı verdiğini ve Afrika ile kardeşlik bağlarının güçlendirileceğini söyleyen Emine Erdoğan, TİKA başta olmak üzere Türkiye merkezli sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarına dikkat çekti. TİKA’nın 100 ton kapasiteli su tankı ve son teknolojik ekipmanlarla donatılmış bir ambulans hibe ettiğini hatırlatan Emine Erdoğan, Sena Vakfı ile birlikte kadınlar için dikiş makineleri tedarik ettiğini kaydetti. 
AFRİKA EL SANATLARI PAZARI VE KÜLTÜR EVİ PROJESİ
Türkiye’nin Afrika duyarlılığının artık Türkiye’de de her an taze olduğuna vurgu yapan Emine Erdoğan, Ugandalı kadınların el emekleri ürünlerinin de yer aldığı, Ankara’da kurulan ‘Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi’ projesinden bahsetti. Ugandalı kadınların el emeği olan 629 parça eşyanın satışından elde edilen gelirin, ürün sahiplerine geri döndüğüne dikkat çeken Emine Erdoğan, “Afrika kıtası, ülkemizin yardımsever insanlarının kalbinde önemli bir yere sahiptir. Gerek devletimiz, gerekse sivil toplum kuruluşlarımız her zaman Afrika’nın yanındadır. İnanıyorum ki, zengin yeraltı kaynakları ve genç nüfusuyla, 21. yüzyılda Afrika yüzyılı olacaktır” dedi.
Toplantının ardından Emine Erdoğan, bakan eşleri, Milletvekilleri Sema Ramazanoğlu ve Hatice Özkal ile Türk heyeti, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Marerere Üniversitesi’nde gerçekleştirilen fahri doktora tevcih törenine katıldı.
 
Editör: Haber Merkezi