Milletvekili Köksal: “Sakız 50 kuruş, patates 20 kuruş”
 
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, patates üreticilerinin sorunlarının çözülmesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın harekete geçmesi gerektiğini belirtti.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, patates üreticilerinin sorunlarını gündeme getirdi. Milletvekili Burcu Köksal, "Patates üretim maliyeti 30-40 kuruş ilken bugün üretici 18-20 kuruştan satıyor yani üretici kar etmeyi bırakın maliyetini dahi kurtaramıyor. Patates üreticileri borçlarını ödeyemez durumda. Sulama için kullandıkları elektrik parasını dahi ödeyemiyorlar. Bakanlık tarafından patateste Pazar payının artırılmasına yönelik hiçbir çalışma yok" dedi.
MECLİS'TE GÜNDEME GETİRDİ
Köksal, patates üreticilerinin sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde de gündeme getirdiğini hatırlatarak, "Geçtiğimiz Şubat ayında patates üreticisinin geçen yılki gibi zarar etmemesi için bakanlığa patatesin pazarlanmasına yönelik herhangi bir çalışma yapıyor musunuz, diye sordum. Meclis'te de patates üreticisinin sıkıntılarını defalarca sözlü olarak dile getirdim. Ancak bu konuda bakanlık tarafından uyarılarıma rağmen hiçbir çalışmanın yapılmadığını gözlemlemekteyim" diye konuştu.
ÜRETİCİNİN EMEĞİ HEBA OLUYOR
Köksal, açıklamasına şöyle devam etti:
"Dış ülkelere patates ihracatı yapmamız tüketimi artırmaya yönelik tedbirler almamız lazım. Patates üreticisi hükümet tarafından kendi kaderiyle başbaşa bırakılmamalıdır. Bir paket sakızın 50 kuruşa satıldığı ülkemizde 1 kilo patatesi üretici 18-20 kuruştan satıyor. Gerçek emekçi olan üreticinin emeği heba oluyor."
 
Editör: Haber Merkezi