Milletvekili Köksal, Kocaeli Darıca Afyonlular Derneğini ziyaret etti

Afyonkarahisar CHP Milletvekili Av.Burcu Köksal, Kocaeli Darıca Afyonlular Derneğini ziyarette hemşehrileri ile sohbet ederek istek ve dileklerini dinledi.

İstiklal Marşımızın kabulünün 100. yılı nedeni ile Kocaeli Darıca Afyonlular Derneğini ziyaret eden Milletvekili Köksal’ı, hemşehrileri dernek binasında büyük bir katılımla karşıladı.

Dernek Başkanı Cafer Üstü’nün açılış konuşmasından sonra Milletvekili Burcu Köksal’a söz verildi. Köksal, toplantıya katılanlara sıcak ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederek, Afyonkarahisar ve ülke gündemi hakkında bilgi verdi.

Daha sonra dernek kurucu üyesi İbrahim Kazal, “Sayın Milletvekilimiz, Cumhuriyetin kazanıldığı toprakların kızı olması ve İstiklal Marşının kabulünün 100. yılı nedeniyle, kutlama çiçeğini takdim ediyorum” dedi..

İbrahim Kazal, konuşmasının devamında, “Sayın Vekilim, Derneğin binası derneğimizin tapulu mülküdür. 2008 Yılında Çin Uygur Türklerine destek amaçlı 3000 kişi ile Çin’i protesto ettik. 2011 Yılında Yunan Generali yakalayıp Atatürk’e teslim eden Afyonkarahisarlı Gazi Ahmet Çavuş’un Afyon Lisesi’nin girişine anıtını yaptırdık. 2020 Yılında, Australia Türk Konsey Başkanı sayın Dursun Candemir Başkanımızın talebi ile Dernek üyelerimiz ve İbrahim Alimoğlu beyin sponsorluğunda Australia Sydney Şehrindeki Türk Konsey binasının önüne 12 ton ağırlığında Atatürk büstü diktirdik. Azerbaycan Ermenistan savaşında, Azerbaycanlı kardeşlerimize destek amaçlı 5000 Azerbaycan bayrağı, 2000 Türk Bayrağı. 2000 şapka, üzerlerinde “İKİ DEVLET TEK MİLLET” yazan 2000 tişört yaptırıp üyelerimize dağıttık. Derneğimizin İstanbul Afyon arası karşılıklı çalışan iki 404 otobüsü bulunmaktadır.”dedi.

Derneğimiz üyesi, CHP Belçika birlik başkanı Emirdağlı Derya Bulduk Başkanımız ile Milletvekilimiz Burcu Köksal Hanımefendiyi dernegimizde Whatsap üzerinden canlı yayında görüntülü üyelerimizin nezdinde görüştürdük. Dernek üyelerimiz tarafından yakınen tanınan Derya Bulduk Başkanımızın canlı yayın ile toplantıya katılması Dernek üyelerimiz tarafından takdirle karşılandı.

Milletvekili Burcu Köksal, derneğin özverili ve başarılı çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Hepinizi yürekten kutluyor ve teşekkür ediyorum.”dedi.

Editör: Haber Merkezi