Milletvekili Köksal, iş insanlarını dinledi

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Av. Burucu Köksal, AFSİAD ve MÜSİAD’da iş insanları ile bir araya geldi. İş insanlarının pandemi sürecinde ciddi maddi kayıplar ve sıkıntılar yaşadıklarını belirten Köksal, “İş insanlarımızın sorunlarının çözümü için CHP olarak elimizden gelen mücadeleyi veriyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Parti Meclisi (PM) Üyesi Av. Burcu Köksal, Afyonkarahisar Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (AFSİAD) ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’ni (MÜSİAD) ziyaret ederek iş insanlarının sorunlarını dinledi. İlk ziyaretini AFSİAD’a gerçekleştiren Milletvekili Köksal, geçtiğimiz aylarda göreve seçilen Dernek Başkanı Kadir Sayın ve Yönetim Kurulu üyelerini tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.
AFYONKARAHİSAR’IN MARKA ŞEHİR OLMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ  
AFSİAD’ın çalışmaları hakkında Milletvekili Köksal’a bilgiler veren Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Sayın, “AFSAİD genel itibari ile Afyonkarahisar sanayisinin ekonomik ve istihdam anlamında yüze 80-85’ine hakim bir dernek. Dernek olarak ilimize kültürel ve ekonomik anlamda iş dünyası nezdinde neler kazandırabileceğimiz üzerine çalışmalar yürütüyoruz. Daha önceki iki dönemde dernekte genel sekreterlik görevinde bulunuyordum. Sonrasında üyelerimizin takdiri ile başkanlık görevi tevdi edildi. Arkadaşlarımızla beraber yönetimi oluşturduk. Ana çatımız Afyonkarahisar’ın marka şehir olması anlamında sosyal kültürel ve ekonomik alanda çalışmalar yapmak. Tabi burada siz siyasilerinde desteği bizler için çok çok önemli. Bizim ana kimliğimiz Afyonkarahisar kimliği ile beraberinde siyasi partiler üstü bir bakış açımız var. Bizim her partiden üyelerimizde var. Bütün partilerden üyelerimizi kucaklayabiliyoruz. Bizim ana kuralımız burada ne yapabiliriz, Afyonkarahisar’ı bir tık daha ileriye nasıl götürebiliriz mücadelesidir.” dedi.
İŞ DÜNYASI KRİZDEN EN ÇOK ETKİLENEN KESİM
Pandemi sürecinden dolayı seçim sonrası hayırlı olsun ziyaretinde bulunamadıklarını vurgulayan Milletvekili Av. Burcu Köksal, hem Başkan Sayın’ı hem de yönetim kurulu üyelerini tebrik ederek, “AFSİAD Afyonkarahisar’da sanayinin, ekonominin bel kemiğini oluşturan iş insanlarının bir arada olduğu bir dernek. Dolayısıyla CHP olarak; 2018’de başlayıp pandemide yoğunlaşan ekonomik krizle mücadele ederken iş dünyasının da bu krizden en çok etkilenen kesim olduğunun farkındayız. Bu noktada da biz ana muhalefet partisi olarak iş insanlarının yaşadığı sorunlar, çözüm önerileri, bizden beklentileri neler, en iyi yaşayanlar bilir, bu işin içinde olanlar bunu bilir diye sürekli iş dünyasıyla görüşmeler halindeyiz. Bu noktada da dernek olarak Afyonkarahisar’da önemli bir yer teşkil ediyorsunuz. Ekonomiye katkınız, aynı zamanda istihdam konusunda binlerce kişiye ekmek veren iş insanları dernek çatısı altında. Bu yüzden çok önemli, biz de en azıdan sizlerin yaşadığı sorunları bir nebze dile getirip katkıda bulunabilirsek ne mutlu. Onun için bugün özellikle görüşmek istedik. Bu süreçte beklentiler neler, sıkıntılar neler aynı zamanda da arkadaşlarımızla beraber hayırlı olsun demek için buradayız.” ifadelerini kullandı. 
MUHALEFETSİZ İKTİDAR OLMAZ
Ardından Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’ni (MÜSİAD) ziyaret ederek Dernek Başkanı Ahmet Karakol ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya gelen Milletvekili Burcu Köksal burada da iş insanlarının istek ve taleplerini dinledi. 
MÜSİAD Başkanı Ahmet Karakol, muhalefetsiz iktidarın olmayacağını dile getirerek, “Muhalefette bize sonuçta katkı vermek istiyor. Sıkıntılarımızı biz herkese iletiyoruz. Bu konuda Afyonkarahisar’da yumurta tozu fabrikası kurulması ve çiğ süt fiyatının yükseltilmesi noktasında özellikle bütçe komisyonunda Bakan’dan böyle bir talepte bulunmanızı rica ediyoruz. İş insanlarının yapacakları yatırımlara destek verilmeli prosedür ve işlemlerde zorluk çıkarılmayarak yatırımlarda kolaylık sağlanmalı. Bu sorunlarımızı Afyonkarahisar Milletvekillerimize iletiyoruz. Bürokraside çözülecek işlemlerde genel merkeziden destekte alıyoruz.” şeklinde konuştu.
İŞ İNSANLARININ ÖNÜ AÇILMALI, VERGİ VE SİGORTA 
ERTELEMELERİNDEN TÜM SEKTÖRLER YARARLANMALI
İş dünyası hakkında Meclis’te yapılacak yasal düzenlemeler için Milletvekili Köksal’dan destek isteyen Karakol, “Özellikle ihracat noktasında iş insanlarının önü açılmalı. Yeni pazarlar oluşturulmalı. Yumurta sektörü çok zor durumda. 22 milyon olan hayvan varlığı 18 milyona düştü. Sektör zor günler geçiriyor. Yumurta sektöründe yüzde 20 kayıp var. Ayrıca yumurta sektörü hakkında TBMM’ye verdiğiniz önergeden dolayı size teşekkür ediyoruz. Vergi, sigorta primi gibi ertelemelerden tüm sektörler yararlanmalı, örneğin imalatçılarımız bu ertelemelerden yararlanamadı.” dedi. 
Öte yandan MÜSİAD Başkanı Karakol, 2020 Kasım ayında sektörle ilgili İstanbul düzenlenecek fuara Milletvekili Köksal’ı davet etti.
SORUNLARI TESPİT EDİP, ÇÖZÜM YOLLARINI GÖSTERİYORUZ…
Muhalefet olarak görevlerinin iktidarı çalıştırarak sözlerinin takipçisi olmak olduğunun önemle altını çizen Köksal, “Pandemi döneminde sıkıntıları tespit edip çözüm yollarını ortaya koyuyoruz. Bu bağlamda iş insanları da ciddi maddi sıkıntı ve kayıp yaşadılar. Gerekli desteği almaları ve sorunların çözümü için CHP olarak elimizden geldiğince mücadele ediyoruz. Özellikle dış politikada yapılan yanlış uygulamalar sonucu yaşanan sorunlar nedeniyle ihracata getirilen kısıtlamalar iş insanlarımızı zor duruma düşürdü. Yumurta sektörünün geldiği durum bunun sadece bir örneğidir. Yumurta sektöründe baş gösteren sıkıntılar özellikle Irak’la yaşanan kriz neticesinde ihracat yapılamaması akabinde pandemi süreci nedeniyle yaşanan ihracat kısıtlaması noktasında partim ve şahsım olarak elimizden gelen mücadeleyi gösterdik. Tüm iş dallarında sorunlar aynı. Mermer sektörü de ham maddenin ve girdilerin yüksekliği nedeniyle ayakta durmakta zorlanıyor. Türkiye gıda da tarım ürünlerinde kendine yetebilen 7 ülkeden biriyken, şimdi tarım ürünlerinde dışa bağımlı hale geldi. Üretim yapan çiftçimiz, iş insanlarımız gerekli desteği alamadılar. Gıda sektörü de vergi ertelemelerinden yararlanmalı. Erteleme yapılacaksa bütün sektörler, bütün iş insanları, KOBİ’ler bu ertelemelerden yararlanmalı.” diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi