Milletvekili Köksal, basın bayramını kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada gazetecilerin mesai mefhumu gözetmeden kamuoyunu bilgilendirmek için çalıştıklarını ifade etti.

GAZETECİLİK TOPLUMSAL SORUMLULUĞU YÜKSEK MESLEKLER ARASINDA

Türkiye'deki zor şartlara rağmen kamuoyunu bilgilendirmek için gecelerini gündüzlerine katan gazetecilerin bayramlarını kutlayan Milletvekili Köksal, "Gazeteciler, siyaset kurumunun görmediğini gören, duymadığını duyan, söylemediğini söyleyendir. Bu nedenle toplumsal sorumluluğu yüksek meslekler arasında gazetecilik, en başta gelir. Gazeteciler, gerçeğin peşinden ilerlerken zorluklarla karşılaşsalar da yılmayanlardır." diye konuştu.

CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU ATATÜRK

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE BÜYÜK ÖNEM VERMİŞTİR

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Matbuat hiçbir sebeple tahakküm ve nüfuza tabi tutulamaz." sözünü hatırlatan Köksal, "Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk basın özgürlüğüne büyük önem vermiştir. Bugün Türkiye'de basın özgürlüğünden bahsetmek neredeyse imkansız hâle gelmiştir. İktidarın söyleminin tersine bir söylem geliştiren her gazeteci, işinden olma ve hapse atılma tehdidi ile karşı karşıyadır. İktidarın elindeki en büyük koz, işsizlik ve cezaevidir. Ülkemizde gerçekleri göstermek yerine iktidarda kahve dövücülerin hınk deyicisi olmayı tercih eden, tercih etmek zorunda kalan basın çalışanları, tarihe bir iz bırakamayacaklar. Uğur Mumcular, Abdi İpekçiler, Altan Öymenler gibi araştıran, soruşturan ve yazan gazeteciler, tarihte iz bırakacaklar." dedi.

Basın özgürlüğü noktasında Cumhuriyet Halk Partisi'nin duruşunun net olduğunu hatırlatan Köksal, CHP iktidarıyla basın çalışanlarının sansürü, baskıyı, hapsi unutacaklarını sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi