Milletvekili Köksal, Afyonluların sorunlarını Meclise taşıdı

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Afyonkarahisar'ın sorunlarını TBMM Genel Kurulu'nda gündeme getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda yine Afyonkarahisarlıların sesi oldu.
SADIKBEY TOKİ PROJESİNDE ÖDEME PLANINDA BÜYÜK ADALETSİZLİK YAPILMIŞ..!
"Afyonkarahisar Merkez Sadıkbey TOKİ projesinde hazırlanan ödeme planında çok büyük bir adaletsizlik yapılmıştır." diyen Milletvekili Köksal, "85 metrekare konuta aidat bedeli 348 lira, avans bedeli 1.338 lira olarak belirlenmiştir, ısınma bedeli olarak da yine bu 85 metrekare daire için 12.863 lira belirlenmiş, 4 taksitte ödenmesi istenmiştir. 4 taksit ay bazına vurulduğunda aylık 3.250 liraya denk gelmektedir. 101 metrekare konut için 15.068 lira, 104 metrekare konut için 15.435 lira ısınma gideri istenmektedir. Adı üstünde dar gelirli vatandaşlar için yapılan bu konutlar için istenen bu ısınma giderinin ve aidat giderinin orada yaşayan hemşehrilerimin ödemesi mümkün değildir. Elinizi vicdanınıza koyun, lütfen bu mağduriyeti giderin. Gelin ulaşım bakımından da sıkıntılı olan bu Sadıkbey TOKİ’ler için doğal gaz veya AFJET’le ısınma sağlayalım." ifadelerini kullandı.
TAŞERON İŞÇİLER KADRO BEKLİYOR…
Taşeron işçilerin kadro beklediklerini dile getiren Köksal, "Kamuda çalışan kiralık araç şoförleri, belediye şirket işçileri, Karayollarında çalışan taşeron işçiler, 4 Aralık şartına takılan 696 sayılı KHK mağdurları, PTT'de çalışan taşeron işçiler, hastane, dezenfeksiyon, sterilizasyon, HBYS, bilgi işlem, laboratuvar, yemekhane, tomografi ve MR çalışanları, KİT'lerde çalışan bütün taşeronlar, kamu çağrı merkezi çalışanları, yüzde 70 şartına takılanlar, özel idare çalışanları, sosyal tesis çalışanları, diş, protez ve fizyoterapistler, vakıf personelleri, biyomedikal teknikerleri kadro bekliyor. Kadro bu insanlar için bir lütuf değil, haktır. Giderayak AKP iktidarı kadro vermezse de hiç merak etmeyin, iktidarımızda hiçbir taşeron işçi kalmayacak, herkese kadro verilecektir." dedi.
2. BELEDİYE ŞEHİR ÇARŞISI ESNAFI MAĞDUR, YIKIM İHALESİ YANGINDAN MAL KAÇIRIR GİBİ YAPILDI
Milletvekili Burcu Köksal, 2. Belediye Şehir Çarşısı esnafının mağdur olduğunu söyleyerek, "Afyonkarahisar merkez 2. Belediye Şehir Çarşısı’nın yıkım ihalesi iptal edildiği söylendiği hâlde yangından mal kaçırır gibi yapıldı. Esnafın dükkânları yıkılacak ama metrekaresine 2.500-3.000 liradan fiyat biçildi. Şimdi, Afyonkarahisar merkezde o fiyata kümes bile alamazsınız, mezarlık fiyatlarının bile metrekaresi daha fazla. Çevresinde bulunan Saraçlar Çarşısı’nda, Bedesten’de dükkân fiyatları 5 milyon liradan başlarken Belediye ve Bakanlık, 2. Belediye Şehir Çarşısı’ndaki dükkânlara büyüklüğüne göre 50 bin lira, 100 bin lira fiyat veriyor. Şimdi, tek kazancı o dükkânlar olan esnaf ekmek kapısı elden gidince bu 50-100 bin liraya orada dükkân alabilecek mi? Ne iş yapacak? Ya, bu kadar büyük bir mağduriyetin ve vebalin altında nasıl kalacaksınız? Orada iş yeri olan esnafı çağırın, konuşun, anlaşın, helalleşin; bu iş başka türlü çözülmez." şeklinde konuştu.
BOLVADİNLİLER VE NURİBEY BELDESİ SAKİNLERİ DOĞALGAZ BEKLİYORLAR
Afyonkarahisar'da kışların soğuk, sert ve uzun geçtiğinin önemle altını çizen Köksal, "Kömüre yapılan zamlardan sonra vatandaş ısınma giderine para yetiştiremiyor, doğal gaz fiyatları da oldukça yüksek ancak kömüre göre ısınmak için insanlar katlanmak zorunda kalıyorlar. Bolvadin ilçemizde Ağılönü’nde, Şıhlar Mahallesi’nde yaşayan hemşehrilerimiz doğal gaz beklerken buralara doğal gaz verilmedi. Yine, merkeze bağlı Nuribey Kasabası’ndaki vatandaşlarımız da doğal gaz istiyor ancak hâlâ daha söz verildiği hâlde doğal gaz verilmedi. Buralarda yaşayan orta gelirli ve dar gelirli hemşehrilerim kömür almakta zorlanıyor; hastası olan var, yaşlısı olan var, çocuğu, bebeği olan var. İnsanlar mağdur, lütfen, zamlardan dolayı zaten ısınma giderini kara kara düşünüyorlar. Artık yeter, ya bu doğal gazı verin, ya bu iktidardan gidin!" diye konuştu.
SANDIKLILAR OTOPARK İSTİYORLAR
Sandıklı İlçesi'nde yaşanan trafik sorunu ile otopark talebini de gündeme getiren Köksal, "Afyonkarahisar iline bağlı Sandıklı İlçemizde Hükûmet Konağı ve Jandarma Karakolu yıkıldı, yerine yeni bina yapılacağı belirtiliyor. Sandıklı’da, özellikle yaz döneminde, yurt dışında yaşayıp izne gelen hemşehrilerimizle birlikte nüfus 100 bine kadar çıkabiliyor, hâl böyle olunca da otopark ihtiyacı artıyor. İşte, bu nedenle, yapılacak olan bu iki binanın altına otopark yapılması hem Sandıklı trafiğini rahatlatacak hem de vatandaşların mağduriyetini engelleyecektir." dedi.
VATANDAŞA DA, ÇİFTÇİYE DE YAZIK DEĞİL Mİ?
Sürekli zamlanan et fiyatları hakkında da vatandaşların sesi olan Köksal, "Yine, sürekli zamlanan yem fiyatları yüzünden 1 kilo karkas etin maliyeti 115-116 liraya geliyor, kesim ise 103 lira yani üretici her kesimde kilo başına 13-14 lira zarar ediyor. Peki, Et ve Süt Kurumu ne yapıyor? Aynı AKP iktidarı gibi bu duruma seyirci kalıyor. Vatandaşa da çiftçiye de yazık değil mi?" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi