Milletvekili Köksal, Afyon’daki eğitim sorunlarını Meclis gündemine taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e; Şemsettin Karahisari Ortaokulu’nda önce bina güçlendirme işlemi yapılıp daha sonra neden yıkım kararı alındığını, Recep Tayyip Erdoğan Anadolu Lisesi’nin bulunduğu bölgede üst geçit olmadığı için öğrencilerin ölümle burun buruna okula gelip gittiklerini ve yatılı liselerde öğrencilere pandemi şartlarına uygun koşulların sağlanıp sağlanmadığını sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na 3 ayrı soru önergesi verdi.

ŞEMSETTİN KARAHİSARİ ORTAOKULUNDA BİNA GÜÇLENDİRME İŞLEMİNE

5 MİLYON LİRA HARCANDIKTAN SONRA NEDEN YIKIM KARARI ALINDI?

Afyonkarahisar merkezde bulunan Şemsettin Karahisari Ortaokulu için önce bina güçlendirme kararı alındığını ardından da yıkım kararı alındığını kaydeden Milletvekili Köksal, "Afyonkarahisar merkezde bulunan Şemsettin Karahisari Ortaokulu için hangi kriterler esas alınarak güçlendirme kararı alınmıştır? Bu güçlendirme için 5 milyon lira harcandığı iddiası doğru mudur? Güçlendirme işleminden sonra niçin yıkım kararı alınmıştır?" dedi.

ÇÖPE GİDEN DEVLETİN, MİLLETİN PARASININ HESABI SORULACAK MI?

Yıkılması gereken bina için neden önce güçlendirme kararı verildiğini soran Köksal, "Bir binanın güçlendirme ile kullanıma devam edip edemeyeceği veya güçlendirmenin faydasız olacağı başlangıçta anlaşılabilecekken yıkılması gereken bina için niçin güçlendirme kararı verilmiştir? Bu güçlendirme işi için devletin, milletin parasını çar çur edenler hakkında bakanlığınızca bir soruşturma açılacak mıdır? Herhangi bir hukukî girişimde bulunulacak mıdır? Yoksa çöpe giden bu paranın üstü örtülecek buna sebep olanlar korunacak mıdır?" ifadelerini kullandı.

YIKIM İŞLEMİ PANDEMİ DÖNEMİNDE OKULLAR KAPALIYKEN NEDEN YAPILMADI,

YAN BİNADA DERS GÖREN ÖĞRENCİLER YIKIM NEDENİYLE DERSLERİNİ DİNLEYEMEZ DURUMDA..!

Milletvekili Köksal, önergesinde pandemi dönemi okulların kapalı olduğu aylarda yıkılmayan binanın şimdi eğitim-öğretim yılının başlamasından sonra yan binada ders gören öğrencilerin ders saatlerinde yıkılmasının doğru olup olmadığını sorarak, "Yıkım nedeniyle oluşan ses ve gürültüden öğrenciler derslerini dinleyemez hale gelmişken çıkan tozdan sağlıkları olumsuz şekilde etkilenirken bu ortamın öğrenciler için uygun olduğunu düşünüyor musunuz? Okulların kapalı olduğunu dönemde yıkımın yapılmamış olmasının gerekçesi nedir?" diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİN MAĞDURİYETİ GİDERİLECEK Mİ?

Şemsettin Karahisari Ortaokulu'nda yaklaşık 1500 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğünü kaydeden Köksal, "Yaklaşık 1500 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü okulda yan binanın yıkımı yüzünden öğrencilerin yaşadığı mağduriyet ne zaman giderilecektir? Şemsettin Karahisari Ortaokulunda eğitim-öğretim ikili yapılmaktadır. Öğrenciler sabahın çok erken saatlerinde kalkıp okula giderken öğlenci olan öğrenciler ise akşam geç saatlerde okuldan çıkmaktadır. Buna ilişkin niçin bir çözüm getirilmemiştir? Öğrencilerin bu konudaki mağduriyeti giderilecek midir?" dedi.

ÜST GEÇİT YAPILMASI İÇİN İLLA BİR ÖĞRENCİNİN TRAFİK KAZASI MI GEÇİRMESİ GEREKİYOR..!

Milletvekili Burcu Köksal, Bakan Özer'in cevaplaması istemiyle verdiği diğer soru önergesinde ise Recep Tayyip Erdoğan Anadolu Lisesi’nin bulunduğu güzergahta öğrencilerin güvenli olarak karşıdan karşıya geçişi için neden bir üst geçit yapılmadığını sordu.

Recep Tayyip Erdoğan Anadolu Lisesi’nin trafiğin yoğun olduğu bir güzergahta bulunduğunun önemle altını çizen Köksal, "Afyonkarahisar merkezde bulunan Recep Tayyip Erdoğan Anadolu Lisesi’nin trafiğin yoğun olduğu bir yerde olması ve yayalar için güvenli geçiş imkanı bulunmaması sebebiyle bu güzergahta öğrencilerin güvenli olarak karşıdan karşıya geçişi için niçin bir üst geçit yapılmamıştır?" ifadelerini kullandı.

Köksal önergesinde Bakan Özer'e, "Söz konusu Anadolu Lisesine giden öğrenciler üst geçit olmadığı için karşıdan karşıya geçerken bir trafik kazası geçirmeleri durumunda kaza, yaralanma veya ölümle sonuçlanabilecekken hala niçin üst geçit yapılmamaktadır? Üst geçit yapılması için illa bir kazanın yaşanması mı gerekmektedir?" sorularını yöneltti.

YATILI LİSELERDE ÖĞRENCİLERE PANDEMİ ŞARTLARINA UYGUN KOŞULLAR SAĞLANIYOR MU?

Milletvekili Burcu Köksal, bir diğer önergesinde ise Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e, yatılı eğitim-öğretim veren Fen Lisesi gibi liselerde yatakhane bölümlerinde öğrencilerin kaç kişilik odalarda kaldıklarını sorarak, "Pandemi hala devam ederken öğrencilerin yatakhane koşullarında mesafe, hijyen gibi koşullar sağlanabiliyor mu? Yatakhane de bir odada kaç öğrenci yatılı olarak kalmaktadır? Öğrencilerin yatakları arasındaki mesafe pandemi koşullarına uygun mudur? İki yatak arasında kaç metre mesafe vardır?" sorularını yöneltti.

ÖĞRENCİLERE ODA, TUVALET VE BANYO TEMİZLİĞİ YAPTIRILIYOR MU?

Yatakhanelerde maske, dezenfektan, kolonya gibi malzemelerin yeterli derecede olup olmadığını da soran Köksal, "Yatakhanelerde odaların, tuvalet ve banyoların temizliği için yeterli yardımcı hizmet personeli var mıdır? Bu birimlerde personel açığı var ise temizlik nasıl sağlanmaktadır? Öğrencilere yatakhanede oda, tuvalet ve banyo temizliği yaptırıldığı gibi iddialar ortalıkta dolaşmaktadır. Bu doğru mudur?" şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi