Milletvekili Eroğlu’nun 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

Bütün sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını en samimi duygularımla tebrik ediyorum. Vazifeleri başında şehit edilen sağlık personelimize Rabbimden rahmet niyaz ediyorum.

Sağlık çalışanlarımız, yaratılmışların en şereflisi olan insana verilebilecek en güzel hizmeti ifa etmektedirler. Bizim medeniyetimizde tıp ilmiyle meşgul olmak demek, aynı zamanda Rabbimizin insan üzerinde tecelli eden hikmetlerine, mucizelerine de şahit olmak demektir.

Toplumumuzda bir söz vardır; “Sağlık her şeyin başıdır.” Dolayısıyla sağlık çalışanlarımız bir toplumun düzen ve günlük yaşantının sağlıklı bir şekilde devamı için çok önemli bir vazifeyi yerine getirmektedirler. Kanuni Sultan Süleyman: “Halk içinde mu’teber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihânda bir nefes sıhhat gibi” sözüyle sağlığın önemini çok güzel anlatmıştır.

Nitekim sağlığın ve sağlık çalışanlarının önemi son günlerde gündemde olan corona virüs sebebiyle bir defa daha ortaya çıkmıştır. Ülkemiz virüsün ilk ortaya çıktığı günlerden itibaren Sağlık Bakanlığımız ve değerli sağlık çalışanlarımız gayretleriyle her türlü tedbiri almıştır. Alınan bu yerinde ve zamanında tedbirler sayesinde Türkiye şuanda virüsten en az etkilenen ülkelerden biridir.

Çok önemli ve kutsal bir vazifeyi yerine getiren sağlık çalışanlarımıza karşı yapılan şiddetin karşısındayız. Bizi en çok üzen hususlardan biri, sağlık camiamıza yönelik şiddet ve saldırı haberlerini duymaktır. Sağlık çalışanlarına kalkan elleri affetmek mümkün değil. Sağlık çalışanlarının daima yanlarında olduğumuzu bilmelerini isterim. Sağlık çalışanlarına yönelik hiçbir saldırıya müsamaha göstermeyeceğimizin bilinmesini isterim.

Hükümetimiz sağlıkta son 18 yılda devrim niteliğinde adımlar atmıştır. Bütün hastanelerin tek çatı altında toplanarak, kamu veya özel demeden bütün hastanelerin kapısı vatandaşlarımıza açılmıştır. Özellikle son yıllarda inşa edilen şehir hastaneleri ile sağlık hizmetleri beş yıldızlı hale gelmiştir.

İlimiz Afyonkarahisar da sağlık yatırımlarından fazlasıyla nasibini almıştır. Son 18 yılda Afyonkarahisar’a 500 milyon TL’den fazla sağlık yatırımı gerçekleştirdik. 20’si hastane olmak üzere 40’ın üzerinde sağlık tesisini Afyonkarahisar ve ilçelerine kazandırdık. 400 yataklı Devlet Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi bunlardan bir kaçıdır. Ayrıca çok önemli sağlık tesislerinin de inşaatları devam etmektedir.

Sağlık, hükümetimizin en çok önem verdiği alanlardan biridir. Vatandaşlarımızın sağlıklı bir hayat sürmesi için gece gündüz demeden fedakâr ve büyük bir özveriyle çalışan sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını tebrik ediyor, aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzurlu bir hayat sürmelerini temenni ediyorum.

Prof. Dr. Veysel EROĞLU

Editör: Haber Merkezi