Milletvekili Eroğlu’nun “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” Mesajı

Önceki Dönem Orman ve Su İşleri Bakanı, Küresel İklim Değişikliği ve Kuraklıkla Mücadele Araştırma Komisyonu Başkanı, Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel EROĞLU'nun "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" münasebetiyle yapmış olduğu basın açıklaması :

Özgür, tarafsız ve objektif bir şekilde vazifesini yapan bütün gazetecilerimizin
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü gönülden tebrik ediyorum.

Kamuoyunun eksiksiz, tarafsız, doğru bilgilendirilmesi ve vatandaşlarımızın haber alma hakkının korunması demokrasimizin işlerliği bakımından çok önemlidir. Gelişmiş ve ileri demokrasilerde önemli bir kamusal güç olarak kabul edilen basın, toplumun geniş kesimlerini etkileyebilmekte ve yönlendirebilmektedir. Medya günümüzde “4. Güç” olarak tanımlanmaktadır ve kamuoyunun yönlendirilmesinde etkin rol oynamaktadır.

Hükümetimiz döneminde hayata geçirdiğimiz reformlar, Türk basınının gelişmesinin ve çeşitlenmesinin önünü açmış, böylece daha demokratik ve özgürlükçü bir yapıya kavuşmasına vesile olmuştur. Ülkemiz; iletişim teknolojilerindeki hızlı gelişmeye uyum sağlayan yazılı ve görsel basın, sosyal medya ve internet gazeteciliği alanlarında dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer almaktadır.

Medyanın bağımsızlığını sağlaması için, hukuki düzenlemeler kadar
basın mensuplarının meslek ahlakına ve tarafsızlık ilkesine uymaları da önem taşımaktadır.

Bu ağır ve tarihi mes’uliyetleri karşısında, basın mensuplarımız vazifelerini yerine getirirken mesai mefhumu olmaksızın, zor şartlar altında, fedakâr bir şekilde ve meslek onurlarına yaraşır bir şekilde çalışmaktadırlar. Basınımızın, meslek ilke ve prensiplerini milletimizin hassasiyetlerini dikkate alarak, doğru bilgilendirme vazifesini en güzel şekilde yapacağına ve demokrasimize katkıda bulunmaya devam edeceğine inanıyorum.

Basın emekçilerinin Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor, vazifelerini yaparken vefat eden basın mensuplarına Allah’tan rahmet diliyor, bu vesileyle bütün basın çalışanlarına üstün muvaffakiyetler diliyorum.

Prof. Dr. Veysel EROĞLU

Editör: Haber Merkezi