Milletvekili Ali Özkaya’nın 19 Mayıs Mesajı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Özkaya, mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun'a çıkarak milli mücadeleyi başlatışının 100. yılını kutlamanın onur ve gururunun yaşandığını kaydetti.

Milli mücadele inancının Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, yüz yıl önce Samsun'dan yola çıktığını belirten Özkaya, şöyle devam etti:

“Milli mücadele inancı Amasya’da milletimizin azmini ilan etmiş, Sivas'ta manda ve himayeyi reddederek, Erzurum’da vatanın bir bütün olduğunu ve parçalanamayacağını tüm dünyaya haykırmıştır. Verilen çetin mücadele sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk tarafından Türk gençliğine armağan edilmiştir. Ülkemizi, Gazi Mustafa Kemal’in işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için yılmadan usanmadan çalışmalı, emin adımlarla yarınlara koşmalısınız. Sizlerin varlığı, çalışkanlığı ve dinamizmi ülkemize değer katmaktadır. Doğru ve kararlı adımlarla Türkiye'yi geleceğe taşıyacağınıza yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadele kahramanlarına ve aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum."

Editör: Haber Merkezi