MİLLETVEKİLİ ADAYI SIVACI, SUSUZ BELDESİNDE DÜĞÜNLERE KATILDI 

 

Afyonkarahisar’ın merkeze bağlı Susuz kasabasında 3 ayrı düğün yapıldı. Düğünlere çok sayıda kişi katılırken, AK Partili Susuz belediyesinin aldığı meclis kararı ile tarihinde ilk kez düğünlerde silahlar atılmadı. Düğünlere AK Parti Milletvekili adayı Remziye Sıvacı’da katıldı.

 

Düğünlerde magandaların attığı silahlarla ölen ve yaralananların sayısının artması ile birlikte Susuz beldesinde belediye meclisinin almış olduğu kararla düğün ve sünnet törenlerinde silah atılması yasaklandı. Alınan karar beldeye ilan edilerek, düğün sahiplerinin yasağa uyması için taahhütname imzalatılıyor. Susuz beldesindeki düğünlere katılan Milletvekili adayı Prof. Dr. Remziye Sıvacı, belediye meclis üyelerinin aldığı karardan dolayı tebrik etti. Konu ile ilgili açıklama yapan Susuz Belediye Başkanı Cengiz Yıldız, düğün evlerinin yas evine dönmesini istemediklerini dile getirdi.

 

SUSUZ BELDESİNDE BİR İLK

Yapılan uygulamanın Susuz beldesinde bir ilk olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Yıldız açıklamasını şöyle sürdürdü; “Beldede önceki gün 3 düğün yapıldı. Düğünlerin hiçbirinde de tek bir silah dahi atılmadı, tek bir mermi sıkılmadı. Zira burada daha önce yapılan sünnet ve düğünlerde binlerce liralık mermi atılıyordu, yani paralar tabiri caizse havaya sıkılıyordu. Belediye meclisimizin almış olduğu kararla artık bundan böyle düğün sahibi veya düğüne katılanlar silah atamayacak. Bizler düğün öncesi düğün sahiplerinden almış olduğumuz taahhütname ile bunu imza altına alıyoruz. Silah atılması halinde ise para cezası uyguluyoruz. Bu durum Susuz beldesinde bir ilktir.”

 

ÖRNEK OLMASINI TEMENNİ EDİYORUZ

AK Parti Milletvekili Adayı Prof. Dr. Remziye Sıvacı’nın da katılmış olduğu düğünde silah atılmaması takdirle karşıladı. Sıvacı yaptığı açıklamada, “Düğünlerde silah atılmaması olası olayların önüne geçiyor. Öyle ki birçok düğünde yaşanan ölümlü ve yaralanmalı kazalar, eğlenceyi acıya çeviriyor. Bu nedenle Susuz belediyesinin almış olduğu bu kararı takdirle karşılıyoruz ve birçok belde ve köye örnek olmasını temenni ediyorum” dedi. Milletvekili adayı Sıvacı’yı ziyaretlerinde İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser ve yönetimi, Susuz Belediye Başkanı Cengiz Yıldız ve partililer eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi