MİLLETVEKİLİ ADAYI SIVACI, İŞÇİ BAYRAMINDA İŞÇİLERİ UNUTMADI  

 

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili adayı Prof. Dr. Remziye Sıvacı, genel seçimler öncesi ziyaretlerine aralıksız devam ediyor. Prof. Dr. Sıvacı, son olarak 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla OSB’de bir yumurta ve Şeker Fabrikasını ziyaret ederek, çalışanlara karanfil dağıtarak, işçi bayramlarını kutladı.

 

Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili adayı Prof. Dr. Remziye Sıvacı 1 Mayıs İşçi bayramı nedeniyle bir yumurta fabrikası ve şeker fabrikası işçilerini ziyaret etti. Organize Sanayi Bölgesinde faaliyetlerini sürdüren Afyon yumurta oldu. Firmanın Genel Müdürü Kerim Titiz’i ziyaret eden Milletvekili adayı Sıvacı, “Afyonkarahisar biliyorsunuz, Türkiye'nin yumurta borsası. Sektörde Türkiye'ye örnek olacak bir gelişme sağladı. Sektör profesyonel örgütlenme ve kurumsallaşma ile zirveye ulaşmış durumda. Üretimde küçük sıkıntılar çok büyük önem taşır. Mesleği atadan dededen devralmak sektörün geleceği açısından da çok önemlidir. Çünkü insanlar aileleri ile birlikte çalışırken ister istemez o işin çıraklığını da yapıyor, ustalığında da başarılı oluyor” dedi.  

 

SIVACI ÇALIŞANLARA KARANFİL DAĞITTI

Milletvekili adayı Remziye Sıvacı, daha sonra fabrikanın bölümlerini gezerek, işçilerle sohbet etti. İşçilerin 1 Mayıs işçi bayramını kutlayan Prof. Dr. Sıvacı kadın çalışanlara karanfil takdim etti. Prof. Dr. Sıvacı’ya çalışanların ilgisi dikkatlerden kaçmadı.  Fabrikada çalışan işçilerin 1 Mayıs İşçi ve Emekçi günlerini kutlayan Milletvekili Sıvacı, AK Parti hükümetlerinin her zaman işçiden yana olduklarını dile getirdi.

 

ŞEKER FABRİKASINI ZİYARET ETTİ

Organize Sanayi Bölgesinin ardından Şeker Fabrikasına geçen Milletvekili adayı Prof. Dr. Remziye Sıvacı, Fabrika Müdürü Ali Erdoğmuş’u makamında ziyaret etti. Fabrika Müdürü Erdoğmuş’tan çalışmaları hakkında bilgiler alan Milletvekili adayı Sıvacı, Erdoğmuş’a başarılar diledi. Şeker fabrikalarının kurulumundan söz eden Erdoğmuş, “Fabrika tamamen yerli ve ilk olma özelliğini taşıyor” diyerek, şöyle devam etti; “Merhum Necmettin Erbakan hocanın açtığı fabrikada geçmişte sıkıntılar yaşandı. Ancak o sıkıntılar kısa sürede atlatıldı. O dönemde burayı kuranlar, çalışanlar belirli bir noktalara geldi. Bu da gelir kaynağımız, olan insan gücümüzü artırdı. Bununla da yetinmedik, 1991 yılında bir inşaat firması Özbekistan'a fabrika kurdu. Yani güçlükle kurduğumuz fabrikanın ardından yurtdışında açıldık” diye konuştu. Sıvacı ise şeker Fabrikalarının önemine değinerek şöyle konuştu;  “Türkiye’de şeker sanayinin ilk adımları Avrupa’daki pancar şekeri sanayinin gelişimi ile paralel olarak atıldı. Ülkemizin ilk şeker fabrikası Osmanlı döneminde İstanbul yakınında kuruldu. Şeker fabrikaları ekonominin lokomotifidir.”

 

ŞEKER FABRİKALARI BİRÇOK SEKTÖRÜ DESTEKLİYOR

Milletvekili adayı Remziye Sıvacı, Şeker İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı Murat Karamocu ve yönetimini de ziyaret etti. Şeker fabrikalarının özelleştirilmesine yönelik çalışmalara değinen Karamoçu, “Türkiye şeker fabrikaları tam kapasite çalışıyor ve ülkemiz için büyük bir katma değere sahip” dedi. Ülkemizde pancardan elde edilen şeker üretimi ve sanayisinin ekonomiye büyük faydalar sağladığını kaydeden Karamoçu, “Sektörden milyonlarca insan ekmek yiyor. Türkiye'nin dünyanın 10. büyük ekonomisi olma yolunca gayret gösterdiği bir dönemde Türk şeker sektörü, tarladaki üreticisinden işçisine, ihracatçıdan taşıyıcısı ve besicisine kadar birçok, sektörü destekliyor. Bu yüzden özelleştirilmesini istemiyoruz” diye konuştu.

 

HENÜZ ÖZELLEŞTİRME KARARI SÖZ KONUSU DEĞİL

Milletvekili adayı Prof. Dr. Sıvacı ise şeker fabrikalarının özelleştirmesinin gündemde olduğunu söyleyerek, “Bu özelleştirmeden Afyonkarahisar’ın önemli bir değerini kaybederek çıkmaması için uğraşıyoruz. Afyonkarahisar için yeni bir dinamizm oluşturma gayretindeyiz. Henüz özelleştirme kararı söz konusu değil, malum Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Afyonkarahisar’daki bu fabrika için imza atmadı. Biz de yapmış olduğumuz bu ziyarette Şeker İş Sendikası Afyon Şube Başkanı Murat Karamocu'yu dinleyerek sorunlarına çözüm bulmaya çalıştık. Murat bey tüm samimiyeti ile bize tecrübelerini aktardı, önerilerini bizimle paylaştı. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Milletvekili adayı Sıvacı’ya Karamocu, taleplerini iletti. Sıvacı’yı ziyaretlerinde İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Gençlik Kolları Başkanı Dilek Hanım Çengel, Merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri ile partililer katıldı. 

Editör: Haber Merkezi