MİLLETVEKİLİ ADAYI ÖZKAL, MAHALLE TOPLANTILARINA DEVAM EDİYOR
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili adayı Hatice Özkal, mahallelerde bayanlara yönelik toplantılarına devam ediyor. Özkal, Cumhuriyet, Dumlupınar, Dervişpaşa ve Zafer mahallesindeki bayanlarla bir araya gelerek, AK Parti hükümetlerinin yaptığı yatırımlardan bahsetti. 

1 Kasım seçimleri öncesi çalışmalarını ilçe, belde, köy ve mahallelerde sürdüren AK Parti Milletvekili adayı Hatice Özkal, Afyonkarahisar merkezindeki mahallelere yönelik ziyaretlerini sürdürüyor. Cumhuriyet, Dumlupınar, Dervişpaşa ve Zafer mahallelerindeki bayanlarla bir araya gelen Milletvekili adayı Özkal, AK Parti hükümetleri döneminde kadınlara verilen destekten bahsetti. Kadınların bireysel ve toplumsal olarak AK Parti hükümetleri döneminde daha da güçlendiğine dikkat çeken Özkal, “Kadınların hakları, refahı, sosyal hayatta karşılaştığı engellerin ortadan kaldırılması güçlü toplum hedefimiz ve kalkınmamız için vazgeçilmezdir. Kadınlarımız, toplumsal hayatın olduğu kadar ailelerimizin de temel direğidir. AK Parti olarak, kadınların bireysel ve toplumsal olarak daha da güçlenmeleri, daha kaliteli eğitim olanaklarına sahip olmaları, karar alma mekanizmalarındaki etkinliklerinin artırılması, işgücü piyasasına girişlerinin kolaylaştırılarak istihdamlarının artırılması, sosyal güvencelerinin sağlanması ve kadın girişimci sayısının artırılması temel hedefimizdir” diyerek konuştu. 

KADINLARIMIZA HAK ETTİĞİ DEĞERİ VERDİK
“AK Parti olarak iktidarlarımız döneminde kadınlarımıza hak ettikleri değeri verdik” diyerek konuşan Milletvekili adayı Özkal, yapılan düzenlemeler ile kadınların toplumda çalışkan olduklarını gösterdiğini ifade etti. Özkal konuşmasını şöyle sürdürdü; “Kadınların tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de geçmişten gelen dezavantajlı konumlarını avantaja çeviren birçok düzenleme ilk kez AK Parti hükümetleri döneminde gerçekleşti. Kadınlarımız bu yapmış olduğumuz düzenlemeler ile toplumda, iş hayatında, sivil toplum faaliyetlerinde nasıl üretken olduklarını gösterdiler. Kadınlarımızın son yıllarda işgücüne katılım oranındaki yüksek artış bunun en önemli göstergelerinden biridir. AK Parti olarak iktidarlarımız döneminde kadınlarımıza hak ettikleri değeri verdik ve ülkemizin gelişme sürecinde rollerini güçlendirdik. Kadınlarımıza yönelik birçok reformu bu dönemde gerçekleştirdik. Öncelikle kadınlarımız için pozitif ayrımcılık sağlanmasını anayasal güvenceye kavuşturduk. Kadın erkek fırsat eşitliği ilkesini, Anayasanın özellikle 10. maddesinde yaptığımız değişikliklerle güçlendirdik.” Cumhuriyet, Dumlupınar, Dervişpaşa ve Zafer mahallelerinden toplantıya katılan bayanlar tarafından yoğun bir ilgi gören Milletvekili adayı Özkal, bayanlarla teker teker ilgilendi. Milletvekili adayı Özkal’a ziyaretlerinde İl Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk ve yönetimi ile İl Yönetim Kurulu üyeleri eşlik etti. 

Editör: Haber Merkezi