Millet Uğruna Türkiye Aşkına

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'da kalkıştığı hain darbe girişimine karşı milletin yazdığı destanın 6. yıl dönümü kapsamında vatandaşlar Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda demokrasi nöbetine çıktı. Ellerinde bayraklarıyla meydana akın eden vatandaşlar, darbe girişimine bir kez daha tepki gösterdi.

Türkiye'nin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminden büyük bir destanla kurtuluşunun 6. yıl dönümü kapsamında Zafer Meydanı'nda anma programı düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Zafer Meydanı darbe girişiminin 6. yıl dönümünde al bayraklarla donatıldı. Tüm Afyonkarahisar, anma programında bir araya geldi. Şehrimiz, yeniden dirilişin sembolü 15 Temmuz'da bir kez daha tüm dünyaya Türkiye Geçilmez mesajı verdi. 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde Afyonkarahisar, şehit ve gazilerini unutmadı.

Darbe girişiminde büyük kahramanlık örneği gösteren 252 şehidimizin rahmetle anıldığı 15 Temmuz gecesi çeşitli programlar düzenlendi. Zafer Meydanı'nda saat 20:00'de Mehter Takımının Gösterileriyle başlayan gece Kur'an- Kerim Tilavetinin okunmasıyla devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından gecede 15 Temmuz ile ilgili müzik, video, belgesel gösterileri yayınlandı. Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan'ın ulusa sesleniş konuşması da sinevizyon aracılığı ile aktarıldı.

15 TEMMUZ SONRASI İHTİLALLER DÖNEMİ KAPANMIŞTIR

Gecede bir konuşma yapan Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek; vatanına, milletine, demokrasiye sahip çıkan tüm hemşehrilerimizi canı gönülden tebrik etti. 15 Temmuz 2016 gecesi darbe girişiminin yaşandığı ilk dakikaları Afyonkarahisarlılarla paylaşan Başkanımız Mehmet Zeybek haberi alır almaz önce AK Parti il binası önüne daha sonra da Zafer Müzesi'nin bulunduğu alana geçtiklerini anlattı.

Tüm şehitlerimiz ve 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ederek sözlerine başlayan Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Devletimizi ve milletimizi, birlik ve beraberliğimizi, anayasal düzeni ve özgürlüklerimizi hedef alarak ülkemizin bölünmez bütünlüğünü parçalamaya yönelik yapılan hain kalkışmanın 6. yılında yine meydanlardayız. 6 yıl önce Zafer Müzesi önünde öyle bir kalabalık vardı ki. O anda ne parti vardı, ne yaş ayrımı, ne din, ne dil, ne ırk ayrımı vardı. O geceyi unutmak mümkün değil. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda kurtuluşun başkenti, zaferin ve büyük taarruzun başkenti olan Afyonkarahisar bir kez daha ayaklanarak sabaha kadar uyumadı, ayaktaydı. Hain terör örgütü tüm Türkiye'ye kök salarak iyi niyet gösterileri ile halkımızı aldatmış ama gerçek yüzünü 15 Temmuz'da göstermişti. Halkımız ise bu kalkışmaya fırsat vermedi. O gece haberi alır almaz önce parti binasına ardından meydana geldik. Halkımızla birlikte dimdik ayakta durduk. 6 yıl önce yazılan 15 Temmuz destanı ardından bu ülkede ihtilaller döneminin kapandığını anlamış oldular. Ezanına, bayrağına, vatanına sahip çıkan milletimiz bundan sonra da hiçbir ihtilale kalkışmaya izin vermeyecektir. Yüce Allah'tan bir daha 15 Temmuz gibi karanlık günler yaşatmamasını, cuntacılara ve bu gibi örgütlere fırsat vermemesini temenni ediyorum. Tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Mekânları cennet ruhları şad olsun dedi. Hitapları kapsamında Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, eski Milletvekili Musa Uzunkaya'nın 15 Temmuz ile ilgili yazdığı şiiri de okudu.

DARBELERİ SUSTURAN SELALAR CAMİLERDEN OKUNDU

15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sırasında millete birlik ruhu aşılayan ve manevi bir güç sağlayan sala sesi, Türkiye genelindeki tüm camilerden aynı anda yeniden yükseldi. Kanlı darbe girişiminin yıldönümünde darbeleri susturan salâlar, şehrimizdeki tüm camilerden de aynı anda okundu, dualar edildi.

Editör: Haber Merkezi