Millet Kıraathanesi’ Vali Tutulmaz’ın Katılımı ile Hizmete Sunuldu.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz bünyesinde Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesinde oluşturulan Millet Kıraathanesi Vali Tutulmaz’ın katılımı ile hizmete açıldı.

7 gün 24 saat hizmet verecek olan Millet Kıraathanesi açılışına Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, 26. Dönem Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hamza Çömez, İl Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta Millet Kıraathanesi hakkında İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Tanır tarafından bilgiler verildi.

Daha sonra Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesinde oluşturulan Millet Kıraathanesi açılışında konuşma yapan Vali Mustafa Tutulmaz; “Değerli kitapseverler öncelikle böyle güzel bir açılışa, özel bir başlangıca hep beraber şahitlik yapmak üzere geldiğinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Bugün aslında yeni bir kütüphane açmıyoruz. Ancak yeni bir anlayışı devreye sokuyoruz. Bu da kitap okumanın devamlı olması sembolik de olsa 24 saat bu kütüphanenin açılmasıyla insan hayatının 24 saatinde kitap okunabileceğini göstermek açısından önemlidir. Her zaman şunu söylüyoruz: Kitapları okuyalım. Kitaplarla haşır neşir olalım. Okuyamıyorsak bile onları başucumuzda tutalım. Onların ara sıra sayfalarını karıştıralım, diyoruz. Çünkü geleceğimiz bizim hayal kurmamıza bağlı, geleceğimiz bizim kurduğumuz hayalleri faaliyete geçirmemize bağlı. Hayal kurabilmemiz için de kitap okumamız gerekiyor. Kitap okumanın illaki belirli konularda olması gerekmiyor. Okuyun, ne okursanız okuyun. Okudukça hayalleriniz genişleyecek, olaylara bakış açınız genişleyecek ve bu da ileride hem kişisel olarak bizleri, hem de ülkemizi daha iyi bir konuma getirecektir.” dedi.

Daha Çok Okuyalım, Daha Çok Çalışalım, Ülkemizi Daha Müreffeh Hale Getirelim

Yediden yetmişe tüm halkımızın kitap okumaya önem vermesi gerektiğini ifade eden Vali Tutulmaz; “Son zamanlarda işte robotlar ve yapay zekâlardan bahsediliyor. Bunlar kendiliğinden olacak şeyler değil. Robot da yine bir insan tarafından yapılacak ve kullanacak. Yapay zekâda yine bir insan tarafından kurgulanacak. Bunu kurgulayacak olan da robotu yapacak olan da insanda bizim insanımız olmalı. Biz her zaman başkalarının yaptıklarını takip eden, onların teknolojilerini kullanan konumda olmamalıyız. Onun için buradaki bu kitap okuma anlayışını önemsiyoruz. Kültür Bakanlığımızın, Hükümetimizin önemli politikalarından birisi. Burada başlangıçta söylediğim gibi semboliktir. Ancak sembolü ileriye geçmemiz gerekiyor. Biz sembolik olarak bunu açalım. Halkımız yediden yetmişe her yerde kitap okumaya önem vermeli. Dün akşam basın mensupları ile olan toplantıda da dile getirdim. Son 1 yıl içerisinde kitap okumaya verdiğimiz önemden dolayı eğitimde 52. sıradan 36. sıraya yükseldik. Sevindirici bir diğer durumda Türkçe bölümü ile ilgili verilen sorularda da 30. sıradayız. Yani bu önümüzdeki süreçte okumaya devam edersek inşallah ilk onları yakalayacağız. Önce ilk otuzları, daha sonra yirmiler, inşallah ilk onları da önümüzdeki 3-4 yıllık süreçte göreceğiz. Ancak okursak göreceğiz. Devamlı işte kar tatili ile vb. şeylerle vakit geçirmeyelim. Daha çok okuyalım, daha çok çalışalım ve ülkemizi daha müreffeh hale getirelim. Millet Kıraathanesinin düzenlenmesinde emeği geçen Kültür Müdürlüğümüze, kaynak desteğinde bulunan Belediye Başkanımıza, Kültür Müdürlüğü personeline ve kütüphane personeline huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Konuşmaların sonunda Vali Mustafa Tutulmaz ve diğer protokol üyelerince Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesinde oluşturulan Millet Kıraathanesi kurdele kesimi yapılarak hizmete açıldı.

Kurdele kesiminin ardından Vali Mustafa Tutulmaz ve diğer protokol üyeleri Millet Kıraathanesini gezerek incelemelerde bulundular.

Editör: Haber Merkezi