Millet Hamamı Müzesi ve Çay Bahçesi Açılıyor

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ve Valimiz Gökmen Çiçek, Belediyemiz tarafından işletmesini yürüteceğimiz tarihi Millet Hamamı Müzesi ve Çay bahçesinde incelemelerde bulundu.

Afyonkarahisar’ımızın tarihi ve kültürünü ön plana çıkarmak için birlikte önemli çalışmalara imza atan Başkanımız Mehmet Zeybek ve Valimiz Gökmen Çiçek, Belediyemize devredilen Millet Hamamı Müzesi ve Çay bahçesinde inceleme yaptı. Şehrimizin tarihine ışık tutan yapılardan birisi olan Millet Hamamı Belediyemiz tarafından yenilenen yüzü ile görücüye çıkmaya hazırlanıyor.

Müze ve çay bahçesinin yanı sıra şehrimize özgü yöresel lezzetlerinde sunulacağı Millet Hamamı restorasyonu tamamlanmış tarihi evlerin içerisinde yer alıyor. Millet Hamamı Müzesi şehrimizin simgelerinden birisi olan Afyon Kalesinin gölgesinde misafirlerini bekliyor.

“BURASI ŞEHRİMİZİN BAŞKA BİR NOKTASI”

Gizemli şehir Afyonkarahisar’ın en gizemli yerlerinden birisinin de Millet Hamamı olduğunu ifade eden Valimiz Gökmen Çiçek, “Afyonkarahisar’a ilk atandığımda buraya gelmiştim ve buradan Kaleye baktığımda çok etkilendim. Sağ olsun Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek bu alanı halkımızın hizmetine açmak için yoğun bir çaba sarf ediyordu. Buranın tahsisi İl Özel İdaresindeydi. Bizde burayı belediyemize tahsis ettik. Burayla ilgili içeride bir hamam müzesi oluşturuldu. Aynı zamanda halkımızın kaleyi görebileceği çay bahçesi oluşturuldu. Burası gerçekten şehrimizin başka bir noktasıdır. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum şehrimize güzel bir eser kazandırdı. Emeklerine sağlık” dedi.

“HALKIMIZ İÇİN GÜZEL BİR MEKAN OLUŞTURDUK”

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Millet Hamamı Müzesi ve Çay bahçesini halkın hizmetine açacaklarını söyledi. Zeybek Başkan, şöyle konuştu; “Sayın valimizin de ifade ettiği üzere belki de bu mekâna geldiğimiz ikinci veya üçüncü idi. Burası özel idareye tahsis edilmiş. Valimiz burası güzel bir mekan olabilir dediğinde bizde hemen yapabileceğimizi ifade ettik. Ekip arkadaşlarımızla birlikte bir çalışma gerçekleştirdik. İçerisini hamam müzesine dönüştürdük. Ayrıca müzenin içerisinde ney kurslarının verilebileceği bir mekanda oluşturduk. Yine kahvaltı ve huzurlu bir ortamda halkımızın vakit geçirebilecekleri bir çay bahçesini de hazırladık. Gayemiz ilimizin güzelliklerini gün yüzüne çıkarmaktı. Bu bölgedeki sokak sağlıklaştırması ile birlikte mekânı da hizmete açıyoruz. Yakın zamanda şehrimize özgün kahvaltı lezzetlerinin sunumu yapılacak. Millet Hamamı, Hamam Müzemize şehrimizin kültür ve tanıtımına büyük değer katacak. Şehrimize hayırlı olsun.”

Editör: Haber Merkezi