MİLLET DİRENDİ, TÜRKİYE KAZANDI

Demokrasi nöbetinde hemşerileriyle bir araya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ülkemiz üzerinde yapılan hesapların milletimiz tarafından bozulduğunu söyleyerek; “onların hesabı varsa, Allah’ın da hesabı var” diye konuştu.
 
         15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Başkomutan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla halkımızın meydanlarda tuttuğu demokrasi nöbetleri devam ediyor. Tüm ülkede olduğu gibi Afyonkarahisar’da da tutulan demokrasi nöbetinin 23. gününde Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu hemşerileriyle beraberdi.
 
          Vali Aziz Yıldırım, Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Mustafa Solak, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven işadamları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı demokrasi nöbetinde 7’den 70’e gencinden yaşlısına, kadınından çocuğuna binlerce Türkiye sevdalısı meydanları boş bırakmıyor.
 
HESAPLARI KAHRI PERİŞAN OLDU
 
          Gecede bir konuşma yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, demokrasi ve milli irade nöbetlerinin hudut boylarında tutulan nöbet gibi kutsal olduğuna dikkat çekti. Ülkemiz üzerinde yapılan hesapların millet tarafından bozulduğunu ifade eden Bakan Eroğlu,”Bu terör örgütü, milleti bölmek ve parçalamak için kanlı ve alçak bir hesap içerisine girdi. Bir sürü plan yapmışlar, hesap yapmışlar onların hesabı varsa Allah’ın da hesabı var. Onların hesapları kahrı perişan oldu. Allah, bu milleti bölmek, parçalamak isteyen, şanlı bayrağı düşürmek isteyenlere fırsat vermesin” dedi.
 
 TÜRKİYE İSLAM’IN SON KALESİDİR
 
              Darbe girişimini yapanların ellerindeki uçak ve tanklara karşın milletimizin de göğsünde iman olduğuna işaret eden Bakan Eroğlu; “Milletimizin kahramanlığı, Cumhurbaşkanlığımızın, Başbakanımız ve Bakanlar Kurulumuzun dirayeti, siyasi partilerimizin kararlı duruşu neticesinde bu darbe girişimi püskürtüldü. Darbe girişiminde millet dimdik ayakta durdu. Asker elbisesine bürünmüş bu teröristleri kahrı perişan etti. Onların elinde, uçak, tank vardı, milletimizin göğsünde de iman vardı. Bundan böyle hiç kimse darbe teşebbüsünde bulunmayı göze alamaz, rüyasında dahi göremez. Maksatları Türkiye’yi Suriye’ye çevirmekti. Türkiye İslam’ın son kalesidir. Milletimizin kahramanlığı ile bu darbe girişimi püskürtüldü” dedi. 
 
BU DESTAN DÜNYA TARİHİNDE YERİNİ ALACAK
 
           Bazı batı ülkelerinin bu darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasından üzgün olduklarını da söyleyen Bakan Eroğlu; “ Bu hain, kanlı, alçak darbe girişimini bütün herkese anlatalım. Maalesef batıyı demokrasinin beşiği sanırdık. Ancak böyle bir şey yok. Bazı batı ülkeleri darbe girişiminin başarısızlığından üzgünler. Ancak milletimiz destan yazdı. Bu destan dünya tarihinde yerini alacak. Bu destanın kahramanları sizlersiniz. Kahramanlığımız dünya tarafından tescil edildi. Bundan böyle Türkiye’de kalkınmada muhteşem yatırımlar yapılacak. İhracatımız artacak. Dünyada Türkiye’nin önünü kesecek hiçbir güç yok.  2071 yılında Türkiye’nin küresel güç olacağına imanım kadar eminim. Bu milletin bahtı açık, yıldızı parlak, her şey daha güzel olacak” ifadelerine yer verdi.
 
 İSMAİL COŞAR & BİLAL DEMİRYÜREK KULAKLARIN PASINI SİLDİ
 
          Gecede bir de sürpriz vardı.  Ankara Kocatepe Camii İmamı İsmail Coşar ve Hacıbayram Camii emekli İmamı Bilal Demiryürek demokrasi nöbetinde Afyonkarahisarlılar’la bir araya geldi. Kur’an-ı Kerim tilaveti okuyan konuklar, söyledikleri kasidelerle de meydanda duygu dolu anlar yaşatarak kulakların pasını sildi.  Afyonkarahisar’da demokrasi nöbeti, sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.
 
Editör: Haber Merkezi