“MHP seçim taahhütlerini yerine getiriyor”

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Kocacan haftalık basın açıklamasında gündemi değerlendirdi. 2023 yılı seçimleri yaklaşırken il genelinde vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ettiklerini söyleyen Başkan Kocacan, “2023 yılı seçimleri yaklaşırken Bilge Liderimiz Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyin talimatları ile Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de MHP kadroları vatandaşlarımız ile bir araya gelmeye devam ediyoruz. Seçim çalışmaları çerçevesinde İlk olarak "Adım Adım 2023, İl İl Anadolu", "İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma toplantıları”, "Köyüm Benim sohbet toplantıları" ve şimdi de "Komşum Nasılsın?" ziyaretleri gerçekleştirmekteyiz. Bu çerçevede İl Sekreterimiz Beytullah Bostancı Afyonkarahisar merkez Kanlıca Mahallesi’nden Çayır, Karakaya ve Yavuz ailelerine misafir olurken, KAÇEP’ten Sorumlu İl Başkan Yardımcımız Av. Nesrin Çelikbilek ve KAÇEP üyeleri, Gebeceler Kasabasında ikamet eden Suna ailesine misafir oldu. Buluşmalarımızda vatandaşlarımızın istek ve taleplerini dinliyoruz. Bazı konuları yerinde çözüyor, bazı konuları ise not alarak çözüm noktasında çalışmalar yapıyoruz. Bunun yanı sıra 2023 yılında yapılacak olan seçimlerin önemine değiniyoruz” dedi.

“Vicdanlarda yara açmıştır”

Başkan Kocacan, “Geçtiğimiz günlerde Türkiye genelinde yaşanan bir olay ilimizde de yaşandı. 2 genç tarafından rahatsız edilen 2 genç kızın yardım çağrısına duyarsız kalmayan Engin Taş isimli vatandaşımız bıçaklı saldırıya maruz kalarak yaşamını yitirdi. Bu olay hepimizin vicdanlarında yara açmıştır. Ben öncelikle Engin Taş’a Allahtan rahmet kaderli ailesine başsağlığı diliyorum. Bu ve buna benzer olaylarda aile yapımızın nereye gittiğini sorgulamak gerekir. Bu çağda Çocuklarımıza daha çok sahip çıkmalıyız. Sosyal medyadan uzak tutmalıyız. Gelenek ve göreneklerimize göre yetiştirmeliyiz.

“MHP seçim taahhütlerini yerine getiriyor”

2018 yılı genel seçimler öncesi Milliyetçi Hareket Partisi’nin vermiş olduğu seçim taahhütlerinin büyük bir kısmının yerine getirildiğini söyleyen Başkan Kocacan, “2018 genel seçimlerden öncesinde vatandaşlarımıza vermiş olduğumuz seçim vaatlerini gerçekleştirmek i.in çaba sarfetmekteyiz. Tüm kesimlerin refah seviyesini artırmak için önemli çalışmalar yapılmıştır, yapılmaya da devam etmektedir. Kamu çalışanlarının 3600 ek göstergesi, aynı zamanda sözleşmeli öğretmenler, sağlık personelleri ve din görevlilerinin süre aranmaksızın kadroya geçişleri, taşeron işçilerin kadroya alınması, kredi borcu olanların faiz ve enflasyon farklarının silinmesi gibi önemli düzenlemeler yapılmıştır. 2023 bütçesinden sonra ise, EYT ile ilgili mağduriyetlerin giderilmesi ile ilgili çalışmalar, her yıl olduğu gibi bu yılda asgari ücret ile çalışan vatandaşlarımız enflasyona ezdirilmeyecektir”

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle 4 yılda önemli kazanımlar elde edildi”

Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle istikrarını sağladığını ifade eden Başkan Kocacan, Dünyanın siyasi, iktisadi ve toplumsal kaosa sürüklendiği bu kritik süreçte Türkiye’de neler yapıldığını anlattı. Başkan Kocacan, “4 yılı başarıyla geride bırakan bu sistemle ülkemiz kaybolan yıllarını telafi etmektedir. -Sınırlarımızın içinde ve dışında Irak ve Suriye’nin kuzeyinde “ara-bul- etkisiz hale getir” parolasıyla bütün terör örgütleriyle etkili bir mücadele verilmektedir. -Türkiye’nin öncülüğünde İsveç ve Finlandiya’yla imzalanan Üçlü Muhtıra’yla Pkk-Pyd-Ypg-Fetö terör örgütlerinin küresel bir tehdit ve terör örgütleriyle mücadelenin uluslararası bir sorumluluk olduğu kabul ettirildi. -Doğu Akdeniz’de, Adalar Denizi’nde, Mavi Vatan’da meşru haklarımızı hedef alan kirli senaryolar bertaraf edildi. -Libya’yla imzalanan antlaşmalarla Türkiye’yi kara sınırlarına hapsetmeye çalışanlara gereken cevap verildi. -Kıbrıs’ta 46 yıldır kapalı olan Maraş açıldı. - Karabağ, Ermenistan işgalinden kurtarıldı. -Salgın sürecinde bazı ülkeler yardım gemilerine el koyarak korsanlık yaparken, Türkiye, 161 ülkeye ve 12 uluslararası kuruluşa tıbbi yardım malzemesi gönderdi. -12 Kasım 2021’de Türk Devletleri Teşkilatı kuruldu. -ABD ve Batılı ülkeler kaos yaratmaya çalışırken, Türkiye, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın kalıcı ateşkesle sonuçlanması için somut adımlar attı. Türkiye milli çıkarları ve hedefleri doğrultusunda, güçlü bir şekilde, kendi çizdiği yolda ilerlemeye devam etmektedir. -Türkiye, yerli ve milli kalkınma hamleleriyle yüksek teknolojinin ve savunma sanayinin gelecek vizyonunu şekillendirmektedir. -Havada; Bayraktar, Anka, Aksungur, Akıncı, Kargu, Karayel insansız hava araçlarımız. İnsansız savaş uçağımız Kızılelma. Kısa menzilli balistik füzemiz Tayfun. Atak ve Gökbey Helikopterlerimiz. Bora, Kasırga, Toros, Atmaca füzeleri. -Karada; Boğaç, Barkan, Kaplan, Demirhan, Alpan, Ertuğrul ve diğer insansız kara araçlarımız. Altay, Vuran, Poyraz, Akıncı, Tulpar tank ve zırhlı araçlarımız. Milli piyade tüfekleri ve fırtına obüslerimiz. -Denizlerde; Ulak, Sancar, Salvo, Albatros ve Mir insansız deniz araçlarımız. MİLGEM Projesi kapsamında üretilen milli savaş gemilerimiz ve Fatih, Yavuz, Kanuni, Abdülhamid Han sondaj gemilerimizle, Türkiye gücüne güç katmaktadır. -Ayrıca Milli günlerimizde büyük eserlerin milletimize kazandırılması adeta bir gelenek haline gelmiştir. 29 Ekim’de ilk yerli ve millî elektrikli otomobilimiz TOGG, ülkemize kazandırıldı. “Türkler otomobil yapamaz, yapsa da yürütemez.” diyenlere gereken cevap verilmiştir. -Türkiye bugün, dünyanın en büyük uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’lerle bilimin ve Türk gençliğinin cazibe merkezi haline gelmiştir. Politikalarını yabancı ülkelerden atanan siyasi komiserlere emanet edenleri milletimiz ibretle izliyor. Aklını ve vicdanını yabancılara ipotek ettiren bu siyasi rehinelere Türk Milleti geçit vermeyecektir”

Editör: Haber Merkezi