MHP MİLLETVEKİLİ ADAYI KARAER HAFTA SONU ZİYARETLERİNE HIZ VERDİ

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Selcen Karaer seçime sayılı günler kala ziyaretlerini yoğunlaştırdı. Karaer hafta sonuziyaretlerini, HÜRSİAD’A üye iş kadınları, Afyonkarahisar sosyolojik eğitim ve araştırma merkezi derneği, cumartesi pazarında gerçekleştirdi.

KARAER’DEN YOĞUN ZİYARET TRAFİĞİ

Milliyetçi Hareket Partisi için büyük önem taşıyan 1 Kasım seçimleri için Milletvekili Adayları da ziyaretlerine hız verdi. MHP Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Selcen Karaer hafta sonu gerçekleştirdiği ziyaretlerinde öncelikle HÜRSİAD'a üye İş kadınları ile bir araya gelip iş dünyasındaki kadının önemi ve Türkiye gündemi hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Ardından Afyonkarahisar sosyolojik eğitim ve araştırma merkezi derneğini ziyaret eden Karaer ve beraberindekiler daha sonra cumartesi pazarı ziyaretini gerçekleştirdi.

CUMARTESİ PAZARINDA KARAER’E

Cumartesi pazarı ziyareti sırasında Aday Karaer’e Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, İl Yönetim Kurulu üyesi ve İl Kadın Kolları Koordinasyon Kurulu Başkanı Raziye Akalın, Merkez İlçe Kadın Kolları Koordinasyon Kurulu Başkanı Okşan Ulusoy Efe, İl Genel Meclisi Üyesi MHP Grup Başkanı Mehmet Karagöz, İl Genel Meclis Üyesi Haydar Serdaroğlu, Milletvekilimiz Mehmet Parsak’ın eşi Gülay Parsak, 24. Dönem Milletvekili Kemalettin Yılmaz’ın eşi Dilek Yılmaz, eski milletvekili adayıHavvana Gencer, il ve ilçe kadın koordinasyon kurulu üyeleri ve il ve ilçe yönetim kurulu üyelerine eşlik etti.

HER AİLENİN YETERLİ VE SÜREKLİ BİR GELİRE SAHİP OLMASI SAĞLANACAK

Özellikle cumartesi pazarı ziyaretinde kadın esnaflardan gördüğü ilgi karşısında mutlu olan Karaer bura parti beyannamesi hakkında bilgiler verirken özellikle Kadınlar üzerinde yoğunlaştı. İstihdam imkânı geliştirilerek her ailenin yeterli ve sürekli bir gelire sahip olması sağlanacağını söyleyen Karaer; “Asgari hayat standardının altında gelir elde eden aileler muhtaçlık düzeyi esas alınarak sosyal koruma programı kapsamına alınacak ve bu çerçevede düzenli sosyal destek sağlanacaktır. Aile birliğinin korunması amacıyla çalışan eşlerin aynı il içinde görev yapmaları sağlanacaktır” dedi.

KADINLARIN İSTİHDAM EDİLEBİLİRLİKLERİ GELİŞTİRİLECEK

Kadınların eğitim düzeyleri yükseltilecek; kalkınma sürecinde, iş hayatında ve karar alma mekanizmalarında daha fazla rol almaları sağlanarak toplumsal konumlarının güçlendirileceğini ifade eden Karaer; “Kadınların istihdam edilebilirlikleri geliştirilerek işgücü piyasasında dezavantajlı konuma düşmeleri önlenecek ve çalışma hayatında kadınlara yönelik negatif ayrımcılığa son verilecektir. Kadınların işgücüne katılımı desteklenecektir. Çalışmayan ev hanımlarına mesleki beceri kazandırılarak aile bütçesine ve ülke ekonomisine katkıda bulunmaları sağlanacaktır” dedi.

ÇOCUKLARIN GELECEKLERİ TEMİNAT ALTINA ALINACAK

Çocuklar üzerinde de duran Karaer iktidara geldiklerinde bu konu üzerinde de yapacakları projeleri anlattı. Çocukların hayat kalitesi iyileştirilecek ve geleceklerinin teminat altına alınması sağlanacaktır” diyen Karaer; “Çocukların kültür, sanat, spor, folklor, okuma ve araştırma alışkanlığı kazandırıcı faaliyetlere yönelmelerini sağlayıcı programlar hazırlanacaktır. Korunmaya muhtaç çocukların ailesinin yanında korunup yetişmesi desteklenecek ve koruyucu aile sistemi teşvik edilecektir. Ayrıca, korunmaya muhtaç çocuklar için alternatif bakım modelleri geliştirilecek; ekonomik yoksunluk içinde olan ailelerin 0-12 yaşları arasındaki çocuklarının, korunma altına alınmadan, kreş ve çocuk kulübü gibi gündüzlü bakım hizmetlerinden ücretsiz yararlanmaları sağlanacaktır” dedi.

ÇOCUKLAR HER TÜRLÜ ZARARLI YAYINLARA KARŞI KORUNACAK

Karaer ayrıca; “Çocuklar; şiddet, cinsellik ve istismar içeren, madde bağımlılığını ve sigara kullanımını özendiren yazılı, görsel ve internet ortamındaki her türlü zararlı yayınlara karşı korunacaktır. Aileler, medya okur-yazarlığı ve internetin doğru kullanımı konusunda bilinçlendirilecektir. Çocuklar ailelerinden gelenler de dâhil, her türlü hak ihlaline karşı korunacaktır” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Editör: Haber Merkezi