MHP İL TEŞKİLATI CANSUYUNU ZİYARET ETTİ
MHP İl Başkanlığı heyet olarak Cansuyu Yardımlaşma Derneği başkanlığını ziyaret etti. Çok sıcak ve samimi bir ortamda geçen ziyarette ülkemizi ilgilendiren genel ve yerel problemler konuşuldu. Ziyarete İl başkanı Aziz Aslan’ın başkanlığında çok sayıda İl yönetim kurulu üyeleri katıldılar. Dernek binasında gerçekleşen ziyarette Cansuyu Derneği başkanı Mehmet Demir ve çok sayıda dernek yönetim kurulu üyesi ve dernek görevlileri ev sahipliği yaptı.
Ziyaretle ilgili olarak MHP İl başkanı Aziz ASLAN;” Cansuyu Yardımlaşma ve dayanışma derneği yönetim kurulu başkanı ve üyelerine bize gösterdikleri sıcak ilgiden ve misafirperverlikten dolayı çok teşekkür ederim. Kendilerini iade-i ziyaret edememiştik. Hem bu amaçla ve hem de karşılıklı görüş alışverişinde bulunabilmek için yapmış olduğumuz ziyaretten şahsım ve arkadaşlarım olarak çok memnun kaldık.
YARDIM DERNEKLERİ GEREKLİ AMA KEŞKE İHTİYAÇ DUYULMASA
Dernekler elbette bir ihtiyaç ve toplumun gerçeğidir. Çok hızlı bir şekilde de sayıları çoğalmıştır. Aslında bu sevinilecek ve övünülecek bir durum değildir. Dinimizin gerekleri yardımlaşma ve dayanışma emirlerinden sadece birisi olan Zekât müessesesini işletebilmiş olsaydık maksat hâsıl olmuş ve derneklere gerek kalmazdı. Bu kadar derneğin çoğalmasının bir sebebi de doğal olarak muhtaç ve ihtiyaç sahibi sayısının artması demektir. Keşke ülkemizin bu kadar kaynaklarına rağmen yeterince üretebilsek ve kalkınabilsek, muhtaçlarımıza iş verebilsek derneklere ihtiyaç kalmasa diyorum. Bu herkesin temennisidir. Ancak; kendi değerlerimizin farkında değiliz.
BALIK YEMEĞİ DEĞİL, BALIK TUTMAYI ÖĞRETMELİYİZ
Yeterince üretmeden tüketim toplumu olmuş durumdayız. Devletimizin bu konuda da yanlış politikaları olmaktadır. Sürekli hazır yardımlar yerine insanımızı bu durumdan kurtarıp onurlu ve gururlu bir şekilde kendi ürettiği ve kendi emeği ile geçinebilir hale getirmeliyiz. Atalarımız-Hazıra dağlar dayanmaz demişler. Hazırı tüketmenin de dinimizde de sakıncalı olduğu bilinmektedir. Ülkemizde her geçen gün veren ellerin çoğalması yerine alan eller sayısının artmasına sebep olacak politikalarla geleceğimizi kendimiz karartmış oluruz. Dernek mensuplarımızın can separene çalıştıklarını gördüm ve çok memnun kaldım.” Dedi.
Ev sahibi Cansuyu Derneği başkanı Mehmet Demir de ziyaretten çok memnun kaldıklarını, işsizliğin, fakirliğin azalması, istihdamın ve üretimin artması için hepimize büyük görevler düşmekle beraber devletimizin de üretim artıcı yöntemleri geliştirerek uygulamasının faydalı olacağını belirtti.
  
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi