MHP İL DİVANI TOPLANDI
Milliyetçi Hareket Partisi (Mhp) Afyonkarahisar İl Danışma Meclisi toplantısı, Çakmak Marble Otel'de bugün gerçekleştirildi.
Afyonkarahisar'da eğitim probleminin gittikçe arttığını ileri süren Mhp Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, "Afyonkarahisar'da bin 300 derslik, bin 800 öğretmen açığı var. Eğitim bu haldeyken kimse doğru yolda olduğumuzu söyleyemez" dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (Mhp) Afyonkarahisar İl Danışma Meclisi toplantısı, Çakmak Marble Otel'de bugün gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıya; Mhp Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Mhp Parti Merkez Yürütme Kurul Üyesi Mehmet Parsak, Mhp Afyonkarahisar İl Başkanı Aziz Aslan, eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Abdulkadir Akcan, Mhp Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı ve çok sayıda partili katıldı. Gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Kemalettin Yılmaz, yaklaşan yerel seçimlerin kendileri için çok önemli olduğunu dile getirerek, seçimlere canla başla hazırlanacaklarını söyledi. Yılmaz, kentte eğitim ve sağlık alanında önemli sorunlar olduğunu da söyleyerek, şunları kaydetti:
"Afyonkarahisar'da bin 300 derslik, bin 800 öğretmen açığı var. Eğitim bu haldeyken kimse doğru yolda olduğumuzu söyleyemez. Sağlık konusunda çoğu ilçemizde heyet raporu verebilecek doktorumuz yok. Yani devlet hastanelerimiz sağlık ocaklarına dönüştürülmüş durumda. Sanayi ve tarım sektörlerinde ise durum daha kötü. Çiftçi 45 kilo şeker pancarı vererek ancak 1 litre mazot alabiliyor. Geliri giderleri karşılamaya yetmiyor. Bu nedenle de bu il göç veriyor. Bu sorunların bir an önce önüne geçilebilecek önlemler alınmalı."
Toplantıda konuşan Mhp Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı ise, yerel seçimlerin büyük önem arz ettiğini belirterek, "Mhp ile ve hedefleri ile yetişmiş kadroları millete hizmet etmeye kararlıdır. Bizim haricimizde tüm alternatifler tükenmiştir" dedi.
Afyonkarahisar'daki yerel yönetimleri de başarısızlıkla suçlayan Yağcı, "Belediye başkanı görevi asfalt yapmakmış gibi görüntü veriyor. Çevre kirliliği dikkate alınmıyor. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, çevre konusunda seçim vaadi vermiştir. Ama hala ciddi bir adım atılmamıştır. Trafik ise hala kanayan yaradır. Toplu taşıma kan davasına dönüşmüştür. Akarçay projesinin tüm masrafı bakanlık tarafından harcanmıştır. Suyumuza kanalizasyon suyu karıştığını itiraf ettiler. Bunlar kötü belediyecilik için yeterli bir sebeptir. Afyon için izlemeye devam edeceğiz ve günü gelince tespit edilen yanlışlıklar halkla paylaşılacaktır" diye konuştu
Editör: Haber Merkezi