MHP İFTARINDA İZDİHAM
MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, "Son günlerde Suriye'de belli alanlarda Suriye'nin PKK'sı sayılan örgüt, sözde bayraklarını çekmiş, İmralı canisinin posterlerini asmak suretiyle burayı Kuzey Irak benzeri bir yapıya dönüştürme gayretleri devam etmektedir" dedi.
Durmaz, partisinin Afyonkarahisar il teşkilatı ile merkez ilçe teşkilatı tarafından Fuar Alanı'nda düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Suriye'de yaşanan olayları değerlendirdi.
Suriye'de yaşanan iç savaş ile ülkemizde yaşanan terör olayları arasında yakından ilgi olduğunu savunan Durmaz, "Son günlerde Suriye'de belli alanlarda Suriye'nin PKK'sı sayılan örgüt, sözde bayraklarını çekmiş, sözde İmralı canisinin posterlerini asmak suretiyle burayı Kuzey Irak benzeri bir yapıya dönüştürme gayretleri devam etmektedir" diye konuştu.
Suriye'nin çok köklü milli, tarihi ve dini kardeşlik bağlarımız olan bir ülke olduğunu ifade eden Durmaz, "Suriye elbette içişlerinde bir kargaşa kaos varsa bunun çözülmesine bizde yardımcı olmalıyız. Bunun ortadan kalkması için bizde destek olmalıyız ama bu taraf olarak değil. Uluslararası mekanizmaları devreye koymak suretiyle yapılabilir. Taraf olduğumuz takdirde olanları görüyoruz" ifadelerini kullandı.
Durmaz, MHP olarak milli menfaatler, uniter yapı ve milli birlikle ilgili konularda hükümetin arkasında duracaklarını sözlerine ekledi.
MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Aziz Aslan da, açık alanda iftar yemeği düzenlemeyi düşündüklerini ancak hava şartları nedeniyle kapalı alana almak zorunda kaldıklarını bildirdi.
Afyonkarahisar'da büyük kapalı alanların olmadığını belirten Aslan, bin 500 kişilik yemek hazırlattıklarını ancak 2 bin kişiden fazla partilinin katılmasıyla biraz izdiham olduğunu kaydetti.
İftar yemeğine, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalletin Yılmaz, MHP il ve ilçe teşkilatlarıyla birlikte partililer katıldı
Editör: Haber Merkezi