MHP ESKİ İL BAŞKANI ASLAN, MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

 

MHP Afyon eski il başkanı Aziz Aslan, MHP il başkanlığında yaptığı toplantıda milletvekili aday adaylığını açıkladı.

 

İl başkanı, il yönetimi, aday adayları, ilçe başkanları, ilçe ve belde başkanlarıyla İGM üyelerinin ve partililerin yoğun olarak katıldığı toplantıda konuşan Aslan:

 

“Bizi kırmayıp, lütfedip geldiniz. Ayaklarınıza sağlık, Hepinize teşekkür ederim. Sağ olun, var olun.

               

                Sözlerimin başında dünya Kadınlar günü vesilesi ile tüm kadınlarımızın dünya kadınlar gününü kutluyorum ve onlara sağlıklı, başarılı ve mutlu ömürler diliyorum. Son aylarda çok konuşulan kadına şiddetin olmamasını diliyoruz.

                Muhterem Kadınlarımız; Siz olmasanız biz olmayız. Siz olmasanız hiçbir şey olmaz. Başımızın tacısınız.

 

                Ayrıca bugünlere gelmemize vesile olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, partimizin kurucusu başbuğ Alparslan Türkeş ve vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını vermiş bütün şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum.

 

Ülkemizin hızlı bir şekilde pazarlanmaya çalışıldığının çok açık olduğu gerçeği altında, sorumlu bir vatandaş ve bu necip milletin evlatları olarak hepimize büyük görevler düşmektedir.

Dağlarının bile üç otuz kuruşa satıldığı bir ülkenin mensubu olarak her şeyin para olmadığını biz MHP liler çok iyi biliyoruz.

 

Vatansız asla yaşanmayacağını en iyi bilen Şanlı Türk Milletidir. Ancak; Osmanlının en başarılı dönemlerindekine göre şu anki topraklarımızı kıyasladığımız zaman 30 misli toprak kaybettiğimiz ve küçüldüğümüz gerçektir. Bizi daha da küçültmeye çalışıyorlar. Bölünmeyiz şarkısı söyleyenlere de duyurulur.

Atalarımız bu ülkenin toprakları ve namusu düşman çizmesi altında ezilmesin ve gelecek nesiller hür ve bağımsız yaşasınlar diye can verdiler. Yani bizim için. Biz de bizden sonrakilere karşı sorumluyuz. Eğer bu sorumluluğu yerine getiremezsek hem atalarımıza ve hem de çocuklarımıza karşı görevlerimizi yapmış sayılmayız.

Öncelikli görevimizin bunlar olduğunu düşünüyorum.

Cumhuriyet kurulmuş 79 yıl geçmiş hükümet AKP’ye geçmiş;

                79 yılda dış ticaret açığımız, cari açığımız ve toplam borç yükümüz son 13 yıl ile karşılaştırıldığında korkunç bir durum çıkmaktadır.

                Ortalama bir durum düşündüğümüzde 79 yıllık birikmiş açığımız ve yükümüzün 2 misli ile 5 misli arasında son 13 yılda açık vermişiz ve borcumuz yükselmiş.

                Vatandaşımız kendi şahsi borçlarını hesap etmekten devletin borçlarından hissesine düşeni hesap etme fırsatı bulabilirse çocuklarını geçin torunlarının dahi geleceğini tükettiğini anlar.

               

                Türkiye 1990 yılında dünyanın 17.büyük ekonomisi,93 ve 98 yıllarında 15.sıra olmuş, şimdi dünyanın 17.büyük ekonomisiyiz. Yani yerimizde saymışız.

                İnsanımızın reel geliri 20 yıl öncesinden daha kötü.

               

                18 milyonun yoksulluk,2 milyonun açlık sınırında taksitle yaşayıp, borçla öldüğü ve dörtte birinin psikolojik tedavi gördüğü bir ülkede yaşamaktayız.

 

Değerli Basın mensupları;

 

Afyon konumu itibariyle Türkiye’nin en kavşak ilidir. Termal, turizm, mermer, gıda gibi lokomotif sektörleri de vardır.

Birçok sorunumuzdan bir tanesi nüfus kaybıdır. Nüfus bir ilin ekonomik gelişimin de tek faktör olmasa da önemli bir unsurdur. Türkiye’de nüfus kaybeden 28 ilin arasındayız. Bir seçim döneminde 2 milletvekili birden kaybeden 5 ilin arasındayız.  2 Mv ni yuttular hala Yeni Türkiye diyorlar. Yani konum itibariyle Türkiye’nin en iyi ili olacaksınız, ama nüfus kaybeden iller arasında da 5 kötü ilin arasında olacaksınız.

Egenin parlayan yıldızı dedikleri Afyonkarahisar Egenin ve Türkiye’nin sönen yıldızı olmaya devam ediyor. Şehrin fiziki durumu kasaba azmanıdır. Komşumuz Isparta’ya gidip baksın şehircilik nasıl yapılırmış görsünler.

 

                Diğer Sanayi, ticaret, tarım ve eğitim gibi konulardaki sorunların daha sonraki açıklamalarımıza bırakmak üzere vaktinizi almak istemiyorum.

 

Muhterem dostlar;

 

                Mensubu olmaktan şeref duyduğum partimdeki 25 yıldır birlikte yürüttüğümüz teşkilat yöneticiliği görevimden sizlerle yapmış olduğumuz istişareler sonucunda milletvekili adaylığı için 25 gün önce ayrıldım. Bayrağı daha ileriye götüreceklerinden şüphemiz olmayan arkadaşlarımıza bıraktık. Cenab-ı Allah bir siyasetçinin yaşaması gereken olumlu-olumsuz her şeyi yaşattı. Hepsi hayatıma tecrübe kattı. Acı çektik, çile çektik, haksızlıklara uğradık belki ama hiç yılmadık. İlkelerimizden ve çizgimizden taviz vermedik. Tavırsızlık yapmadık. Hiç kimseye küsmedim. Nerde ne söyleyeceğimden ziyade nerde ne söylemeyeceğimi bildim. Sizlerden hiç kopmadım. Siz ne görev vermişseniz geri durmadım. Bundan sonra da siz ne derseniz o olacaktır. Hiçbir zaman önüme gelen yere aday olmadım. Sy Genel başkanımın üç defa listesine yazmışlığının ve il başkanlığı dışında Yıllar önce teşkilatlarım Mv ni işaret etti başka bir kulvara da girmedim.

               

                Aziz Dava Arkadaşlarım,

 

Dinimiz sıkça helalleşmeyi emrediyor. Ailemden ve iş arkadaşlarımdan daha fazla sizlerle vakit geçirdim, sizlerle çalıştım. Mutlaka birbirimize hakkımız geçmiştir. Eğer benim sizlere bir hakkım geçmişse sonuna kadar helal olsun.

Acısıyla tatlısıyla birlikte çeyrek asır geçti. Üzerimde hakkınız olduğu bir gerçektir. Sizlerde haklarınızı helal ediniz. Özellikle ailemin çok hakları geçmiştir. Eşimde yıllardır kadın kolları çalışanıdır. Biz bu hizmeti ailecek yürütüyoruz. Yoğun seçimlerde çocuklarım anne babasız büyüdüler diyebilirim. İnşallah onlarda haklarını helal ederler.

 

Muhterem ülküdaşlarım;

 

Hiç İnancımızı kaybetmedik. Çünkü MHP ve insana hizmet hayatımızın önemli bir parçası oldu. Çünkü inandık ki; Allahın izniyle Dünya durdukça Aziz Türk Milleti var olmaya devam edecek, Türk milleti var oldukça da MHP var olmaya devam edecektir.

7Haziranda ülkenin yeni bir hükümete ihtiyacı vardır. İnşallah bu hükümet MHP hükümeti olacaktır. MHP varsa biz varız. MHP varsa Türkiye vardır.

Mücadelemiz MHP de iktidar olmak değil, MHP’yi iktidar yapmak içindir.

Bu seçim şahısların değil, yüreklere düşen VATAN aşkının seçimi olacaktır.

Toprağa düşen cemre sıcaklığında, yüreğimizle çalışıp Allahın izniyle Afyon’da 1. Parti olacağız. Bunu başaracağız, başaracağız, başaracağız. Var mısınız?

 

Bu vesile ile milletime seslenmek istiyorum; Geleceğini kendin tayin etmelisin. Yabancı mihraklara tayin ettirme. Yarın çok geç kalabilirsin. 13 yılın gitti. Ömründe kaç 13 yıl kaldı bilebiliyor musun? Gelin güç birliği yapalım.  Dün nerede olmuşsan ol, bugün bizimle ol. Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz. Ülke senin, karar senin.

            

Değerli arkadaşlar;

               

                Siyasi birikimim ile tüm Afyon’un adayı olmak istiyorum. Herkesin oyuna talibiz.

 

                30 yıldır, Afyon merkezde esnafla beraber çalışıyorum. Hastalığımız, cenazemiz, düğünümüz hep beraber oldu. Yaşadığım il sınırları içinde defalarca ayak basmadığım hiçbir yerleşim birimi kalmadı.

                İli, ilçesi ve köyüyle problemleri çok iyi biliyorum. Esnafından, işçisine ve en ücra köydeki çiftçi Mehmet’in derdini de biliyorum. Bunların hepsi EMEK vererek oldu. LİYAKATLA temsil ederek oldu. SADAKAT göstererek oldu. Problemi iyi bilirseniz çözümü kolay olur. Şehrin problemlerini ve çözüm yollarını mevcut hükümetin hangi adayı veya adaylarıyla her platformda kamuoyu önünde tartışmaya hazırım. Hodri Meydan.

               

 Saygıdeğer Dava arkadaşlarım;

 

         Milletimize hizmet etmek için bu kutlu yola çıkıyorum.

                Kadere inandık, sizlere, partililerimize ve vatandaşlarımıza güvendik.  Hayırlısı ile nasip etmesini diliyorum. Niyetimiz hayır, inşallah akıbetimiz hayır olur diyorum. Bundan sonraki süreçte de, dualarınızı, önerilerinizi, eleştirilerinizi ve desteklerinizi bizlerden lütfen esirgemeyiniz. Cenab-ı Allah bizi mahcup etmesin. Allah yar ve yardımcımız olsun.

 

                Bu düşüncelerle bu güzel toplantıyı şereflendirdiğinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum ve saygılar sunuyorum. Sağ olun, var olun.

               

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE”dedi.

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi