Mesut Yılmaz’ın anısına

Eski başbakanlardan ve ANAP Genel Başkanlığı yapmış olan Mesut Yılmaz’ın vefatı sevenlerini yasa boğdu.

Zamanın parti yönetiminde hizmet eden Afyonkarahisar’ın tanınmış iş insanlarından Bekir Erten’in albümünde bulunan resimlerde, Mesut Yılmaz, Mustafa Kızıloğlu, Osman Aslan, Bekir Erten ve diğer il yöneticilerinin birlikte objektife yansıyan hatırası ile Bekir Erten ve Necati Taşpınar’ın, Mesut Yılmaz’la beraberlikleri görülüyor.

Bir süredir tedavi gören eski başbakanlardan Mesut Yılmaz vefat etti. 72 yaşındaki Yılmaz kanser tedavisi görüyordu. 1983 yılında kurulan ANAP’ın kurucu üyeleri arasında yer alan Mesut Yılmaz, partinin Genel Başkan Yardımcılığı’nın üstlendi. Aynı yıl Rize Milletvekili olarak TBMM’ye girdi. 1986-1990 yılları arasında Başbakan Turgut Özal’un kurduğu hükümetlerde Dışişleri Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptı.
Turgut Özal’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ANAP Genel Başkanı olan Yıldırım Akbulut’un istifasının ardından 1991 yılında yapılan kongrede yeni genel başkan seçildi. 23 Haziran 1991-20 Kasım 1991, 6 Mart 1996-28 Haziran 1996 ve 30 Haziran 1997-11 Ocak 1999 tarihleri arasında, kurulan koalisyon hükümetlerinde Başbakan olarak görev yaptı.

İş insanı Bekir Erten, “Mesut Yılmaz ülkemize büyük hizmetleri olan çok değerli bir siyasetçiydi. Vefatına çok üzüldük. Allah Rahmet eylesin, mekanı cennet olsun, İnşallah.”dedi.

Editör: Haber Merkezi