‘Mesleğinde En İyiler’ Ödülleri Sahibini Buldu

Merkezi Ankara’da yer alan Şanlıurfa Platformu’nun geleneksel olarak düzenlediği ‘Mesleğinde En İyiler’ ödül merasimi gerçekleştirildi.

Önceki dönem Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ‘Mesleğinde En İyiler’ ödülüne layık görülen isimlerden biri oldu.

Enbiya, evliyalar şehri Şanlıurfa'nın fahri hemşehrisi olmaktan gurur duyduğunu belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu bu ödüle layık görüldüğü için teşekürlerini ifade etti.

Mezopotamya’nın bereket dolu topraklarına yağmur olacak yatırımları Bakanlık döneminde Şanlıurfa’da hayata geçirdiklerini belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu açıklamasını şöyle sürdürdü:

“İnşallah bu verdiğiniz mükafata layık olmaya çalıştık, çalışmaya devem edeceğiz. Şanlıurfa ve ilçelerine su temin ettiğimiz gibi ayrıca sulamalarda da destan yazdık. Suruç Ovası, Bozova, Yaylak Ovası gibi bütün ovaları suladık. Suruç Ovasının sulanması vatandaşlarımızın 100 yılık bir hayali idi. Suyu, münbit Suruç Ovasına getirmek hükümetimize nasip oldu. Atatürk Barajından alınan su, terfi merkezi, ana kanallar ve Dünyanın sayılı dev sulama tüneli ile ovaya aktarıldı ve hasret sona erdi.

Ayrıca Şanlıurfa’dan Mardin’e uzanan 225 km’lik bir suni nehir inşa ettik. Bu suni nehir Kızılırmak Nehri’nin Mayıs ayı debisinden daha fazladır. 200 metreküp saniye debisi vardır. Viranşehir Ovaları da bu anakanaldan sulanmaktadır. Dolayısıyla bu sulamalar ve yapılan büyük yatırımlar sayesinde Şanlıurfa çok büyük gelişim sağlamıştır. GAP’ın merkezi olan Şanlıurfa gıda üretim merkezi konumundadır.

Gıdada Türkiye sıkıntı çekmiyorsa burada yapılan büyük yatırımlar bu münbit topraklarda yapılan sulamalar sayesindedir. Ayrıca Şanlıurfa’da ekonomik açıdan gelişmiştir. Bundan dolayı Şanlıurfalılarla gurur duyuyorum. Şahsımı bu ödüle layık gören başta Şanlıurfa Platformu Başkanı Habip Çakırcı olmak üzere herkesi sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.”

Editör: Haber Merkezi