Merkez İlçe Başkanları Odunpazarı’nda Buluştu
AK Parti Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Bilecik, Balıkesir Merkez ilçe başkanları tarihi Odunpazarı Bölgesinde bir araya geldi.
Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Tepebaşı İlçe Başkanı Vahap Ata ve Odunpazarı İlçe Başkanı Ercan Kelleci’nin ev sahipliğinde gerçekleştirdikleri ziyarette gezip gördükleri Odunpazarı’na hayran kalan ilçe başkanları, düzenlenen programda tecrübelerini paylaştılar.
Komşu illerin merkez ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyelerini Eskişehir’de görmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Başkan Sakallı, “2005 yılında başladıkları Odunpazarı Evleri Yaşatma Projesi ile bir çöküntü bölgesini Türkiye’nin en önemli kültür ve turizm merkezlerinden biri haline getirdiklerini vurgulayarak, "Türkiye’nin en büyük restorasyon çalışmasını Odunpazarı’nda gerçekleştirdik. Tarihe ev sahipliği yapan konakları, çarşıları, çeşmeleri ve Eskişehir’deki tek Mimar Sinan eseri olan Kurşunlu Camii ve Külliyesiyle, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) Dünya Mirası Listesi’ne dahil olan Odunpazarı yenilenen yüzüyle turizm cazibe merkezlerinden biri haline geldi. Bu bölgede 200 işyeri açıldı. Bunların büyük bir kısmını kadınlar işletiyor. Önümüzde yıl 3,5-4 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret etmesini bekliyoruz”dedi.
Tarihi Odunpazarı Evleri, Atlıhan, Lületaşı Müzesi, Kurşunlu Külliyesi, sıcak ve soğuk cam atölyelerini Başkan Burhan Sakallı ile birlikte gezen misafirler, daha sonra Şelale Park’a geçerek Eskişehir manzarasında da bol bol fotoğraf çektirdiler
Editör: Haber Merkezi