Merkez Efendi Özür diledi

Korsan yayın yapan internet sitesinde köşe yazarı olan ve kimliğini gizleyen Merkez Efendi müstear ismiyle, kişiler hakkında iftira, yalan, hakaret dolu makale yazan şahıs, itirafta bulunarak okurlarından özür diledi.

Birçok yazısı, Sulh Ceza Mahkemeleri kararıyla yayından kaldırılan haber sitesi ve Merkez Efendi hakkında yargıya intikal eden onlarca şikayet bulunduğu öğrenildi.

Afyon Zafer ekibi, aylar süren araştırmanın ardından korsan yayın yapanların izini buldu.

Hiç ilgisi olmayan gariban bir vatandaşın kimlik bilgileri kullanılarak alınan alan adı ile haber sitesinin kurulduğu ve yine aynı kişilerin hosting kiralayarak yayına başladıkları öğrenildi.

Hosting ve domain kayıtlarını [email protected] e-mail adresi üzerinden gerçekleştiren korsanların,kısa süre içersinde kimliklerine ulaşılacağı belirtildi.

Antalya/Kemer ilçesinden kaydedilen ve ücretleri banka havalesi ile gönderilen korsan haber sitesinin yönetimine, Sandıklı başta olmak üzere Dinar, Afyon ve Kemer IP’lerinden giriş olduğu öğrenildi.

Afyon Zafer ekibi, kimliği kullanılan şahsa ulaşarak alan adı ve hosting’in iradesi dışında korsan kişilerce oluşturulduğu bilgisini alınca, şahsın talebi ve verdiği vekalete istinaden, ilgili şirketle temasa geçerek şifrelerinin değiştirilmesini sağladı.

Profesyonel oldukları anlaşılan korsan yayıncılar, şifre değişmesine rağmen siteyi çökertmeleri üzerine, vekaleti alan Avukat; ilgili firmayla temasa geçerek, arşivlerinde bulunan kayıtları tekrar yüklenmesiyle sitenin tekrar yayına geçmesini sağladı.

Merkez Efendi’nin son yazdığı özür yazısından sonra aniden yayına kapatılan sitedeki haberler geri yüklenince “Özür diliyorum” başlıklı köşe yazısı da, ortaya çıkmış oldu.

Sosyal medyadaki kimlikleri de araştırılan korsanların kısa süre sonra gerçek kimliklerinin ortaya çıkacağı öğrenildi.

Merkez Efendi’nin son yazısı için linki tıklayınız:

http://bomba03.com/ozur-diliyorum.html

Editör: Haber Merkezi