Meral Akşener, Afyonlulara mesaj gönderdi

Cumhurbaşkanı Adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, miting öncesi Afyonlulara gönderdiği mesajda “Şeker fabrikamızı geri alacağız, maden yağmasına son vereceğiz”dedi.


Cumhurbaşkanı Adayı ve İYİ parti Genel Başkanı Meral Akşener, Afyon’da gerçekleştireceği miting öncesi Afyonlulara mesaj gönderdi. Afyon’un sorunlarına değinerek yapacağı ilk icraatın özelleştirilen şeker fabrikalarını yeniden devlete kazandırmak olduğunu aktaran Akşener, “Afyonlu hemşerilerime söz veriyorum. İktidarın alelacele sattığı şeker fabrikalarının satışını iptal edip, yeniden devlete kazandıracağız. Şeker pancarı üreticisi de fabrika çalışanı kardeşlerim de İYİ Parti iktidarını beklesin. Tarlalarımız yeniden biçilecek, tarıma dayalı sanayi gelişecek. Biz çiftçilerimize söz verdik. Mazot ve gübre fiyatları kimsenin belini bükmeyecek. Kredi borçlarını silip, çiftçimizi yeniden tarlalarıyla buluşturacağız” dedi.

AFYON’U DÜNYA MARKASI YAPACAĞIZ

Afyon’da binlerce insanın geçim kaynağı olan hayvancılığın AKP politikaları yüzünden bittiğini de belirten Akşener, “16 yıl önce tarım ve hayvancılık denilince akla gelen ilk ülke Türkiye’ydi. Etiyle ve sucuğuyla dünya markası olmayı hak eden Afyon, İstanbul’un et ihtiyacının yüzde 30’unu karşılarken, bugün büyükbaş hayvan ithal eder hale geldik. Yerli ve milli olmaktan bahseden AKP’nin, ülkemizdeki hayvancılığı bitirip yurtdışından hayvan satın alması utanç vericidir. Afyon’da hayvancılıkla geçimini sağlayan vatandaşlarımız üzülmesin. İYİ Parti’nin iktidar olmasına çok az zaman kaldı. Devlet teşvikleriyle yeniden kendi kendine yetebilen bir ülke olup hem Afyon sucuğunu dünya markası yapacağız hem de yurtdışına hayvanı biz satacağız.”

MADENLER RANT KAPISI OLMAYACAK

Ülkemizdeki maden ocaklarını damat ve akrabalarınarant kapısı olarak açan iktidarın, Maden Yasası ile işçiyi de işvereni de mağdur ettiğini sözlerine ekleyen Akşener, “Mermer denilince akla gelen Afyonkarahisar’da maden yasası yüzünden madenciliğin gelişmediğini, ruhsat güvenliğinin ortadan kalktığını ve denetimden uzaklaşan işletmelerin kapanma noktasına geldiğini biliyorum. Binlerce işçinin yıllardır ekmek kapısı olan mermer işletmeleri, İYİ Parti iktidarıyla rant kapısı olmaktan çıkacak. Kazanılmış haklarını kaybetme ve işsiz kalma korkusu yaşayan Afyonlu işçi kardeşlerim rahat olsun. Biz, adaletsizliğin sürdüğü bu düzene son vermek için geliyoruz. İşsizlik yüzünden Afyon’dan göç etmek zorunda kalan hemşerilerimin de AKP’ye sandıkta hesap soracağından hiç şüphem yok” dedi.

Editör: Haber Merkezi