Memur-Sen yeni binasında

Memur-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Ali Keskin, Memur-Sen’in yeni binasında yaptığı açıklamada:

“Çok Değerli Memur-Sen Şube Başkanlarım, Komisyon Başkanlarım ve Basınımızın Güzide Temsilcileri yeni kiralamış olduğumuz Memur-Sen İl Temsilciliği Binamızda tertip etmiş olduğumuz Sohbet kahvaltımıza Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz.

Örgütlenme bilincini diri tutarak, Türkiye'de 1 milyon üye sayısını aşan ilk emek örgütü ve 11 hizmet kolunun tamamında yetkili olma özelliğini taşıyan Memur-Sen, ülkemizde ve dünyada meydana gelen kritik olaylarda da örgütlü yapısını kullanarak tavır almaktan ve tepki koymaktan kaçınmayan, sorumluluk bilinciyle hareket eden bir teşkilattır.

Memur-Sen özelde; üyelerinin ortak ekonomik, sosyal, kültürel, özlük, mesleki, hak ve menfaatlerini korumayı ve geliştirmeyi genelde ise; ülkemizde cereyan eden her türlü haksızlık ve hukuksuzluğa karşı çıkmayı temel amaç sayar. Bu amaçların gerçekleştirilmesinde evrensel insan haklarına ve Anayasaya dayanan demokratik, laik, sosyal adalet ve hukuk devleti anlayışı içinde çalışır.

Afyonkarahisar İl Temsilciliği olarak 11 Hizmet kolunun 10’unda yetkili olarak bayrağı zirveye taşımaktayız. Uzun zamandır yetkililiği yeni kazanımlar ve faaliyetlerle muhkemleştirip, yeni ufuklara doğru yol almaktayız. Bu yolculukta mihmandarlık eden;

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Büro Memur-Sen Şube Başkanı Ali KESKİN,

Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa ARSLAN,

Sağlık-Sen Şube Başkanı Abdülkadir HIZ,

Toç Bir-Sen Şube Başkanı Nevzat KARAKOÇAN,

Diyanet-Sen Şube Başkanı Ömer BOYRAZ,

Ulaştırma Memur-Sen Şube Başkanı Tahsin HANLI,

Bem Bir-Sen Şube Başkanı Muhittin OK,

Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Vehbi GÜLSEREN,

Bayındır Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet KOÇ,

Enerji Bir-Sen İl Temsilcisi Ramazan KARAÇOR,

Birlik Haber-Sen İl Temsilcisi Ömer TEKİK,

Kültür Memur-Sen İl Temsilcisi Adalet ATACAN

Başkanlarımızla emin adımlarla yeni hedeflere doğru yol almaktayız.

20 yıllık süreçte gerçekleştirilen Toplu Sözleşmeler içinde en kapsamlı olanını geride bıraktık. 3600 dahil tüm ek göstergelerde çalışma yapılması, sözleşmeli istihdam konusunda bir çalışma yapılması, toplu sözleşme ikramiyesi gibi önemli eşiklerin yer aldığı reformist bir Toplu Sözleşme oldu. Bu süreçte bir yandan müzakerelerde bulunurken bir yandan mücadelede içinde olduk.

6. Dönem Toplu Sözleşmelerle birlikte, sendika üyesi olmak daha kıymetli hale gelmiştir. Toplu sözleşme ikramiyesinde gerçekleşen artış sendikalılığa değer katmıştır. Toplu Sözleşmelerdeki 258 olan kazanım sayımız 350’ye çıkmıştır. Bu Toplu Sözleşmede 87 kazanımımızın miktarı artmış, 92 kazanım ise kazanımlar hanesine eklenmiştir. Hizmet kollarında çok değerli olan kazanımlara imzalar atılmıştır. Toplamda 1.5 puana ve yıllık maliyeti 7 milyara yaklaşan kazanımlarımız hizmet kollarımıza yazılmıştır.

Şimdiye kadar sendikacılık sistematiği açısından önemli bir mesafe aldık ancak hala düzeltilmesi gereken maddeler var. Sendikal hakların gelişmesi için kanun değişikliğinin bir an önce yapılması gerekmektedir. Kanun bu hâliyle bu yükü kaldıramıyor. Masa taleplere dar geliyor. 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu yirmi yıl önce çıkarıldı. Kamu görevlileri sendikacılığının gelişmesi ve daha iyi sonuçlar üretebilmesi için bu kanunun değişmesi gerekiyor. Bunu değiştirmek için büyük bir gayret ve cesaret daha ortaya koyacağız. Masada sandalye sayısını azaltmak, toplu sözleşmenin kapsamını artırmak, sendikal haklardaki kısıtları kaldırmak, hakem kurulunu hakemliğe uygun bir yapıya kavuşturmak gerekiyor.

Ayrıca bugün müstesna bir gündür. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal Rütbesi” ile “Gazilik” unvanının verildiği günün 100. Yıl dönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

Mukaddes değerlerini, vatan, bayrak, namus ve özgürlük sevgisini her şeyin üstünde tutarak vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin bağımsızlığı, halkımızın huzuru, güvenliği için en kıymetli varlıkları olan hayatlarını feda etmeyi göze alarak gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız, bu topraklardaki varlığımızın birer sembolü ve güvencesidir.

Bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Gaziler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum. “

Editör: Haber Merkezi