Memur-Sen Afyonkarahisar İl Divan Toplantısı Gerçekleşti

Memur-Sen Afyonkarahisar İl Divan Toplantısı 12.10.2019 tarihinde Afyonkarahisar Öğretmenevinde, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, Memur-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcimiz Mustafa Arslan, Memur-Sen’e Üye Sendikaların Şube Başkanları, Şube Yönetim Kurulları, Memur-Sen İlçe Temsilcileri, Memur-Sen Kadın ve Engelli Komisyonları ile birlikte Genç Memur-Sen üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Arslan açış konuşmasında; Yoğun ve yorucu geçen bir toplu sözleşme süreci yaşadıklarını belirterek kamu çalışanlarının sendikal mücadelenin omurgalı duruşu adına ortaya konulan tarihi bir sürece şahit olduklarını ifade etti.

Afyonkarahisar Belediyesi, İDEA İnsani Yardım ve Eğitim Derneği ile Memur-Sen Afyonkarahisar Temsilciliği ortaklığıyla gerçekleştirilen “Bir Yetim Bir Dilek Bir Yetimhane” projesi hakkında divanı bilgilendiren Arslan; “bu proje ile yetimlerin, mazlumların duasında olmayı, onların yüzlerini güldürmeyi hedefliyoruz. Biliyor ve inanıyoruz ki adımlarımızı bereketlendiren asıl mesele de budur. Biz kimin ne dediğine bakmaksızın yolumuzu yürümeye devam edeceğiz.” dedi.

Toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, zorlu bir toplu sözleşme sürecinden geçtiklerini, alın teri akıtan Kamu Çalışanlarının hakkını masada aradıklarını ifade etti. Teşkilat çalışmaları başta olmak üzere sosyal medya’nın önemi ve eylemsellik konularına dikkat çeken Genel Başkan Yardımcısı Uslu, 5. Dönem Toplu Sözleşme sürecine ilişkin 84 sayfalık şerhimizin Resmi Gazete’de yayımlandığını ifade etti.

5. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerine ilişkin teşkilatımız ile istişarelerde bulunan Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, hazırlık sürecinden görüşmelerin ilk gününe, ilk tekliften hakem kurulu sürecine ve kararına kadar yaşananları teşkilatla paylaştı.

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Suriye’nin kuzeyinde kurulmak istenen terör koridoruna karşı başlattığı Barış Pınarı Harekâtı’na ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, “Memur-Sen’li olmak demek, her daim Türkiye Cumhuriyetimizin yanında olmak demektir. Kahraman Ordumuzun başlattığı Barış Pınarı Harekâtına destek vermek demektir. Biz nerede duracağımızı, nerede durmayacağımızı iyi biliriz. Devletimizin yanında duruyoruz ve karşısında olanlara karşı da mücadelemizde bir adım dahi geri durmadık ve durmayacağız.

Başlatılan harekâta karşı olduklarını açıklayan sendikaları ve konfederasyonları da görüyoruz ve şiddetle kınıyoruz.
Tavrımız nettir; Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz ile birlikteyiz ve Barış Pınarı Harekâtını destekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

İl Divan Toplantısından dolayı Memur-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcimiz Mustafa Arslan başta olmak üzere, bayrağı devreden Memur-Sen Afyonkarahisar Eski İl Temsilcimiz Abdülkadir Hız ve emeği geçenlere teşekkür eden Genel Başkan Yardımcısı Uslu, Afyonkarahisar İl Teşkilatlarımızın çalışmalarının Memur-Sen’in çeyrek asırlık idealleri ve misyonu açısından yadsınamaz olduğunu vurguladı.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslunun, katılımcıların sorularını cevaplandırmasıyla toplantı sona erdi.

Mustafa ARSLAN

Memur-Sen İl Temsilcisi

EBS Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı

Editör: Haber Merkezi