Mehter Takımından evde kalan vatandaşlara moral konseri

Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koronavirüs (COVID-19) ile mücadele sürecinde mahallelerdeki etkinliklere bir yenisini daha ekledi.Mehter Takımı, mahalle mahalle gezerek, koronavirüs tedbirleri kapsamında evlerinden çıkmayan vatandaşlara hem moral konseri verdi hem de 'evde kalın' çağrısı yaptı.

RAMAZAN AYI BOYUNCA DEVAM EDECEK

Maske takan Mehter Takımı üyeleri, geleneksel kıyafetleriyle evlerinden çıkamayanlar için marşları seslendirdi. Marşları duyan genç, yaşlı, kadın, erkek, çocuk herkes evlerinin balkonlarından alkışlarla ve dualarla mehtere eşlik etti.

Ramazan ayı boyunca iftarın ardından gerçekleştirilecek etkinlik büyük ilgi gördü.

HALKIMIZI MEHTER TAKIMI İLE KUCAKLAŞTIRIYORUZ

Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, koronavüs ile mücadele sürecinde evlerin zorunlu olmadıkça çıkmayan vatandaşlara moral vermek amacıyla bu etkinliği gerçekleştirdiklerini belirtti. Koronavirüs ile mücadele sürecinde halkımızın moral ve motivasyonunu üst düzeyde tutulması gerektiğine dikkat çeken Başkan Zeybek“Bu süreçte, şehrimizde gündem oluşturan etkinlikler yaptık. Amacımız, halkımızın moralini yükseltmek. Geçen yıl muhteşem bir ramazan ayı geçirmiştik, bu yıl bunlardan mahzun kaldık. Ramazan ayı boyunca iftarın ardından halkımızı mehter marşlarıyla buluşturacağız. Mehter takımımızla birlikte halkımızla kucaklaşıyoruz." dedi.

Editör: Haber Merkezi