MEHMET SAMİ HANCIOĞLU MASAL DÜNYASI PARKI AÇILDI

Çocuklar için müthiş bir proje hazırlayan Afyonkarahisar Belediyesi, şehrin en gözde yerlerinden Uydukent'te oluşturduğu M. Sami Hancıoğlu Masal Dünyası Parkını hizmete açtı. Uydukent bölgesinin imarında büyük emekleri olan Belediye eski Başkanlarımızdan Mehmet Sami Hancıoğlu’nun da katıldığı açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu.
HAYDİ ÇOCUKLAR MASAL DÜNYASINA
          Şehrimizin gelişimine ve özellikle Uydukent’in imara açılmasında büyük hizmetleri olan eski Belediye Başkanlarımızdan Mehmet Sami Hancıoğlu’nun ismi Masal Dünyası Parkı’nda yaşacak. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın seçim projeleri arasında yer alan Mehmet Sami Hancıoğlu Masal Dünyası Parkı, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun katıldığı törenle hizmete açıldı. Belediye Meclisi’nin oy birliği ile Belediye eski Başkanlarımızdan M. Sami Hancıoğlu’nun ismini alan parkta, çocuklarımız masal dünyası kahramanlarını yakından tanıyıp büyük keyif alacak. Uydukent bölgesinin imarında büyük emekleri olan Belediye eski Başkanlarımızdan M. Sami Hancıoğlu’nun da katıldığı açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu.
 
UYDUKENT AFYON’UN GÖZ BEBEĞİ
 
         Törenin açılış konuşmasını Osmangazi Mahalle Muhtarı Arif  Zenger yaptı. Muhtar Zenger; Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın Uydukent’e yapmış olduğu hizmetleri asla unutamayacaklarını ifade ederek eski Belediye Başkanlarımızdan M. Sami Hancıoğlu’na da ayrıca teşekkür etti. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise M. Sami Hancıoğlu döneminde imar çalışmaları tamamlanarak halkımıza tahsis edilmeye başlanan Uydukent’in, Afyonumuzun göz bebeği olduğunu söyledi.  Konuşmasında Uydukent bölgesinin gelişmesinin nedenlerini de sıralayan Başkan Burhanettin Çoban; “burada yol, otopark, yeşil alan sorunu yok. Her şey güzel planlanmış. Bizde planlanan bu çalışmalara katkıda bulunuyoruz. Bu parkı yaparken Meclis Üyelerimize bu parkın adını hem bu bölgeye, hemde Afyon’a büyük hizmetler vermiş çok değerli Belediye Başkanımız M. Sami Hancıoğlu adını verelim dediğimiz zaman Meclisimiz bu teklifimizi oy birliği ile kabul etti” dedi.
 
PARKIMIZ AFYON’UN TÜM MAHALLELERİNE HİTAP EDİYOR
 
           Belediyelerin küçük alanlara park yapmak yerine tematik parklar başladığını ifade eden Başkan Burhanettin Çoban; “ Son üç beş yıldır da Türkiye’nin her yerinde bu tür masal dünyası parkları gündemde yerini almaya başladı. Bizde bundan geri kalamazdık. 2014 seçim kampanyasında bu parkı vaatlerimiz arasına koymuştuk. Parkımıza 4 milyon 100 bin lira para harcadık. Daha buraya birçok aktiviteyi kazandıracağız. Bu parkı Yeşilyurt mahallemizin hudutlarına yaptık ancak bu park tematik bir park olması nedeniyle Afyonumuzun tüm mahallelerine hitap ediyor.   Parkımızla birlikte Nedim Helvacıoğlu parkını da tam anlamıyla bir bulvar haline getirdik.” dedi.
 
ÇOK ÖZENDİK, ÇOK EMEK VERDİK
 
              Masal Dünyası Parkı’nda 60’a yakın masal kahramanının figürü olduğunu söyleyen Başkan Çoban; , Survivor  ve Macera parkurunu da yine bu parkımızın içerisine yaptık. Parkın içerisinde çok güzel bir kayalık vardı. Kayaların etrafını havuz yaparak fıskiye olarak kullandık.Buraya birde gemi şeklinde cafe restoran yapacağız. Buraya çok özendik, çok emek verdik, İçerde gördüğünüz tüm masal dünyası kahramanlarının figürlerini Park Bahçeler Müdürlüğü personeli bizzat kendileri yaptılar. Tasarımından, kalıbına, üretiminden boyanmasına kadar kendi imkânlarımızla oluşturduğumuz masal kahramanlarını piyasaya yaptırsaydık, 1,5-2 milyon lira daha fazlaya yaptıracaktık. Parkın yapımında emeği geçen Park Bahçeler Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ederken, ismini bu parka verdiğimiz Değerli Belediye Başkanımız M. Sami Hancıoğlu’na da sağlıklı uzun ömürler diliyorum” dedi.
 
ŞEHRİMİZ UYDUKENT’E DOĞRU GELİŞİYOR
 
        Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım ise 1989 yılında geldiği Afyonkarahisar’ da Uydukent bölgesinin boş olduğunu ancak şu anda bölgenin çok güzel bir gelişim içerisine girdiğini söyledi. Vali Yıldırım; “Ben Afyon’u 1989 yılında tanıtım. O yıllarda ilk göreve başladığım zaman Kaymakam adayıydım. Bu bölge boştu. Ama şimdi görüyorum ki; geride kalan yıllarda Belediye Başkanlarımız o kadar güzel planlamalar yapmışlar ki; şehrimiz bu tarafa doğru çok güzel bir şekilde gelişiyor. Şehrin sadece binalardan ibaret olduğunu söylemek doğru değil. Yeşil alanlar, bulvarlar, sosyal mekanlar, okullar, sağlık merkezleri vb. tesisler bu bölgede bunları görmek beni oldukça sevindiriyor” dedi.
 
“BAŞKANIMIZ VE MECLİS ÜYELERİNDEN VEFA DUYGUSU”
 
              Belediyeciliğin sadece yol, kanalizasyon, su hizmetlerinden ibaret olmadığının bir göstergesini açılışı yapılan Masal Dünyası parkında gördüklerini söyleyen Vali Yıldırım; “ Artık şehirlerimizi güzelleştirmekte Belediyelerimizin en büyük görevlerinden biri haline geldi. Bu şekilde açılan büyük tematik parklarla hem şehrimizin nefes alması sağlanıyor, hem de şehrimize yeni güzellikler katılıyor.  Bu anlamda Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Bu bölgeyi planlamaya açan M. Sami Hancıoğlu Başkanımızı da tebrik ediyorum. İsmi parka verilen M. Sami Hancıoğlu’na Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Meclis Üyelerinin bir vefa duygusu gösterdiğini söyleyen Vali Yıldırım; “Burada bir vefa duygusunu görüyoruz. Belediye Başkanımız ve Meclis Üyeleri, eski Belediye Başkanımızı unutmamışlar ve onun ismini böylesi güzel bir parkta yaşatmayı arzu etmişler. Bu millet kendisine hizmeti dokunan kimseyi unutmamıştır. Günümüzde memleketimize hizmet eden hiç kimseyi de yine bu milletin unutması mümkün olmayacaktır” dedi.
 
 
 
BAŞKANIMIZ VAATLERİNİ VE DAHA FAZLASINI YAPIYOR
 
            Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise Başkan Burhanettin Çoban’ın seçim vaatlerini tek tek hayata geçirdiğini hatta daha da fazlasını yaptığını söyledi.  Masal Dünyası Parkının açılışına davet edildiğinde büyük heyecan duyduğunu söyleyen Bakan Eroğlu,  “Başkanımızı tebrik ediyorum. Seçim öncesi bir takım vaatlerde bulundu. Bazıları ‘Başkan bunların onda birini tamamlasa vatandaş çok büyük mutluluk duyar dediler. Ama hepsini tamamladı, hatta daha fazlasını yaptı. Yapmaya da devam ediyor. “ dedi.
 
 
 
“HANCIOĞLU BÜYÜK DÜŞÜNMÜŞ”
 
          M. Sami Hancıoğlu’nun  Uydukent’in yapılaşması konusunda büyük düşündüğüne dikkat çeken Bakan Eroğlu;. Şehircililiğin sosyal donatılarıyla yeşil alanlarıyla bir arada düşünülmesi gerektiğini söyledi. Beton yığınlarından şehirler yapmanın yanlış olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu; Afyonkarahisar Belediyesi’nin de e buna özellikle dikkat ettiğini vurguladı.  Geçmişte küçük parkların, şaşalı törenlerle hizmete açıldığını şimdi ise tematik parklar dediğimiz geniş parklar yapıldığını söyleyen Bakan Eroğlu; “ Otellere gelen misafirlerimiz artık şehrin bir çok noktasında vakit geçirebiliyor, gezip görebiliyor.  Masal Dünyası parkımız da bu mekanlar arasında yerini aldı.  Parkın yapımında emeği geçen başta Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban olmak üzere tüm Park Bahçeler Müdürlüğü çalışanlarını tebrik ediyorum.” dedi. Yapılan konuşmaların ardından açılışa geçildi. Davetliler hep birlikte masal dünyası parkının büyüleyici havasında çocuklarıyla eğlenerek günün tadını çıkardı.
 
Editör: Haber Merkezi