“Mehmet Akif, Türk Milleti’nin destanını yazdı”

MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ebediyete intikalinin 80.yılı nedeniyle bir taziye mesajı yayınladı
 
Ersoy’un İstiklal Marşı’nı yazmaktan öte adeta o günleri yaşayarak mısralara hayat verdiğini ifade eden Parsak, “Milli Şairimizi ve İstiklal Marşımızı ebediyete kadar bizimle yaşayacak” dedi
 
 İstiklal Marşı’mızın yazarı Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ebediyete intikalinin 80. Yılı münasebetiyle bir mesaj yayınlayan MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Ersoy’un ebediyete kadar yaşayacağını ifade etti.
Ersoy’un Milli Marşımızı yazarken adeta o anları yaşadığını ifade eden Parsak, “Her satırında kurtuluş Savaşımızı, Kahraman Türk Milletimizi ve aziz şehitlerimizi yad etmiştir. İstiklal Marşımız şu an bile yaşayan milli tarihimizdir. Mehmet Akif Ersoy kurtuluş savaşı esnasında köy köy dolaşarak milli mücadele için destek toplamıştır. Vaazlarında Kurtuluş Savaşı’nın başlatılması için çağrılarda bulunmuştur. Büyük bir şair olduğu kadar büyük bir vatan evladıdır” dedi.
MİRASINA SAHİP ÇIKACAĞIZ
Mehmet Akif Ersoy’un en büyük mirası olan İstiklal Marşı’nın Türk Milletine hediye edildiğine dikkat çeken Parsak, “Şiirlerinin toplandığı Safahat’ta İstiklal Marşı’na yer vermemiştir. Neden yer vermediği sorulunca İstiklal Marşı benim değil Türk Milletinin eseridir demiştir. Ülkesini, milletini böylesi derin duygularla seven Milli Şairimizi ebediyete kadar unutmayacağız. Verilen para ödülünü dahi almayan, hayatını mütevazı şekilde geçiren Milli Şairimiz hepimize örnek teşkil edecek bir insandır. Tekrar Mehmet Akif Ersoy’a Allah’tan rahmet diliyorum. Milli mücadelemize verdiği katkı nedeniyle de minnetle anıyoruz. Ruhu şad, mekanı cennet olsun” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi