“MEHMET AKİF ERSOY’U, RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ”
 
Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u anma haftası dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınlayan İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Mehmet Akif Ersoy’un bir dava adamı olduğunu belirterek, “Milli Şairimiz hem bir şair, hem bir münevver, hem bir dava adamı olup iyi bir Müslüman, gerçek anlamda bir mümindi” dedi.
 
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Milli şair Mehmet Akif Ersoy’u ölümünün 80’inci yılında saygıyla ve minnetle andıklarını belirterek, Ersoy’un Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi olduğu söyledi. Mehmet Akif Ersoy’un vatan ve millet aşkıyla dolu bir şair olduğunu dile getiren Yurdunuseven, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Eserleriyle, vaazlarıyla milli mücadele ruhunu ateşleyerek, bağımsızlık sürecine eşsiz katkılar sağlamıştır. Vatan aşkıyla dolu olan şairimiz, milli mücadele yıllarında Anadolu’da istiklal meşalesinin yayılmasına vesile olmuştur. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, hem bir şair, hem bir münevver, hem bir dava ve eylem adamı olup, milli mücadele esnasında önemli görevler üstlenmiştir.”  
 
“BİR DAVA ADAMIYDI”
Milli şair Mehmet Akif Ersoy’un gönüllerde ayrı bir yeri olduğunu söyleyen İl Başkanı Yurdunuseven, Ersoy’un sorumluluklarını bilen bir vatan evladı olduğu dile getirdi. Yurdunuseven, “Bugün kendisini ‘İstiklal Şairi’ ve ‘Milli Şair’ unvanlarıyla andığımız Mehmet Akif Ersoy, Çanakkale’de verilen eşsiz mücadele için yazdığı ‘Çanakkale Şehitlerine’ şiiri gibi, bunun yanında daha pek çok eseri ve en önemlisi de millete armağan ettiği İstiklal Marşımızın güfte karı olarak, gönüllerimizde çok özel bir yer edinmiştir. Mehmet Akif, aynı zamanda iyi bir Müslüman, gerçek anlamda bir mümin’dir. Onun dik duruşu ve imanlı haykırışı şiirlerine yansımaktadır. Anadolu insanına Kur’an şuuruyla güven, moral, motivasyon aşılamış, bayrak, vatan, din duygularını milletin ruhuna işlemiştir. O, milletin içinde bulunduğu buhrandan kurtulacağına inanıyordu. Bu inancını millete motive etti. Mehmet Akif sorumluluklarını bilen bir vatan evladıdır. Şahsiyetli, imanlı, kararlı ve kendine güvenen büyük bir vatan evladıdır. Bu vesile ile aramızdan ayrılışının 80 yılı nedeniyle Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a minnet ve sevgiyle yâd ediyoruz” dedi. 
 
Editör: Haber Merkezi