MEGABİRLİK’TE FETÖ SERMAYESİ TESPİT EDİLDİ
 
BU TESPİT SONRASINDA MEGABİRLİK’E VERİLEN
RESMİ MADDİ DESTEĞİN İPTAL EDİLDİĞİ BİLDİRİLDİ
Gazete 3 ve Kanal 3’ün sahibi olan ve ilimizin bazı işadamlarının ortak olduğu, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu MEGABİRLİK şirketinde resmi bir kurum tarafından yapılan inceleme sonrasında Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanmasına ilişkin  sermaye tespiti yapıldığı öğrenildi. Sermaye sahibi kişinin FETÖ/ PDY nedeniyle hakkında dava açıldığının belirlendiği, bu kişinin kapatılan HÜRSİAD ile ilişiğinin bulunduğu ve kişinin MEGABİRLİK’te hissedar olduğu bildirildi. Resmi kurum tarafından verilmekte olan maddi desteğin iptal edildiği bildirildi.
 
KAPATILAN HÜRSİAD’LA İLİŞKİLİ ÇIKTI
İlimizdeki bazı işadamlarının biraraya gelerek kurmuş oldukları MEGABİRLİK isimli şirketin sermaye yapısında Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması nedeniyle hakkında dava açılan ve kapatılan HÜRSİAD ile ilişkili olduğu belirlenen sermayedar olduğu belirlendi.
HAZİRAN 2015’TE YETKİ VERİLMİŞ
Hakkında FETÖ üyeliği nedeniyle dava açılmış olan  ve aynı zamanda Hürsiad üyeliği de bulunan kişinin bir süre öncesine kadar ATSO’da Yönetim Kurulunda da görev yaptığı belirlendi. Söz konusu sermayedar’a MEGABİRLİK’te 29 Haziran 2015 tarihinde imza yetkisinin verildiği iddia edildi.
ÜÇ YILLIĞINA YETKİLİ OLMUŞ
Haziran 2015’te MEGABİRLİK’te yetkilendirilen kişinin bu yetkisinin üç yıllığına verildiği öğrenildi. O tarihten itibaren şirketin imza yetkisine sahip bulunan bu kişinin Hürsiad üyesi olduğunun tüm kamuoyunca bilindiğini belirten ilgililer, ‘Kişinin Hürsiad ekibinden olduğunu tüm Afyon biliyordu’ dediler.
667 SAYILI KHK İLE HÜRSİAD KAPANDI
15 Temmuz gecesi yapılan FETÖ darbe girişimi sonrasında Tüm Türkiye’de Olağanüstü hal ilan edilmesiyle birlikte bazı Kanun Hükmünde Kararnameler yayınlanmıştı. Bu kararnamelerden 667 sayılı olan KHK da ilimizde bulunan HÜRSİAD’ın kapatılmasına karar verilmişti.
BU KHK SONRASINDA TESPİT YAPILDI
667 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede yayınlanan liste sonrasında bu derneklere ve kurumlara üye olanlarla, yönetimlerinde bulunanlar ile ilgili tüm kurumlar tarafından tespitler yapılmaya başlamıştı. Tespitlerin gizli bir şekilde yapıldığına dikkat çeken ilgililer, ‘gözümüzden bir şey kaçmaz’ dediler.
TÜM TÜRKİYE’DE İŞLEMLER MERCEK ALTINDA
Kapatılan Hürsiad ile ilişkili olduğu belirtilen kişinin aynı zamanda hakkında açılan FETÖ/PDY davasında da adının yer aldığı ilgili resmi kurum tarafından belirlenerek gerekli işlemler için düğmeye basıldı. Bu kişinin Türkiye’deki tüm şirketlerde ve diğer finans kuruluşlarındaki işlemleri mercek altına alındı.
MEGABİRLİK’TE SERMAYESİ VE YETKİSİ TESPİT EDİLDİ
Belirlenen kişinin MEGABİRLİK şirketindeki sermayesi olduğu ve yetkili olduğunun belirlenmesi üzerine ilk olarak bir resmi kurum gerekli çalışmasını tamamlayarak 9 Ağustos tarihinde GAZETE 3 ve KANAL 3’ün sahibi konumundaki MEGABİRLİK şirketine verilen maddi resmi desteği kesti.
DURUM MEGABİRLİK’E BİLDİRİLDİ
9 Ağustos 2016 tarihinde resmi maddi desteği kesme kararı alan resmi kurumun bu durumu 10 Ağustos 2016 tarihinde şirketin ilgililerine bildirdiği öğrenildi. MEGABİRLİK Yönetiminin çoğunluk hissesine sahip bazı ortaklarının bu bildirimden sonra bir araya gelerek toplandıkları öğrenildi.
İLK İŞLEM YETKİ İPTALİ
Bu toplantının ardından ilgili kişi ile ilgili olarak resmi işlemleri başlatan MEGABİRLİK’in, 16 Ağustos 2016 tarihinde ATSO’ya müracaat ederek ilgili kişinin Yönetim Kurulundan istifa ettiğine dair kararı tescil etmesinin istendiği iddia edildi. Bu karara gerekçe olan istifa dilekçesinin tarihi ise dikkat çekti.
DİLEKÇEDEKİ İSTİFA TARİHİ
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasına tescil için 16 Ağustos 2016 tarihinde götürülen Megabirlik şirketindeki ilgili kişinin yetkisinin iptal edilmesine ilişkin karara gerekçe olan ilgili kişinin istifa dilekçesinin tarihinin ise 26 Ocak 2016 tarihli olduğu öğrenildi.
NEDEN 7 AY BEKLENDİ?
26 Ocak 2016 tarihinde Yönetimden istifa ettiği belirtilen şirket yetkilisinin bu istifa işleminin neden 7 ay sonra Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasına tescil için götürüldüğü merak uyandırdı. Bazı ilgililer şirkete ilgili kurumdan maddi destek iptalinin bildirilmesinden sonra böyle bir işlemin yapılmış  olabileceğini söylediler.
667 SAYILI KHK ÖNEMLİ
Olağanüstü hal kapsamında çıkartılan 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname uyarınca kapatılan dernek, vakıf ve diğer kuruluşlarla ilişiği tespit edilenlerin tüm resmi kurumlardan ve diğer unsurlardan ayıklanacağı ve onların ilişikli oldukları kuruluşlar ile ilgili hükümlerin önemli olduğu vurgulandı.
DİĞER RESMİ KURUMLAR NE YAPACAK?
MEGABİRLİK şirketine verilen maddi resmi desteği 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamedeki hükümlere dayanarak iptal eden ve kesen ilgili resmi kurumun bu işleminin benzerlerinin diğer resmi kurumlar tarafından da yapılıp yapılmayacağının önümüzdeki süreç içerisinde belli olacağı bildirildi.
İLGİLİ ŞİRKET VEYA KİŞİ AÇIKLAMA YAPARSA YAYINLARIZ
Haberimizde adı geçen MEGABİRLİK şirketi ile ismini vermediğimiz ilgili kişinin konu ile ilgili açıklama yapmak istemesi halinde sütunlarımızın kendilerine açık olduğunu, cevap ve düzeltme ile ilgili her türlü açıklamalarına yer vereceğimizi belirtiyoruz.
                                                                                                          YARIN MEGABİRLİK’TE İNANILMAZ OLAY... 
 
Editör: Haber Merkezi