Meclisimiz, milli birlik ve egemenliğin en somut göstergesi

23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM), Türk halkının ölüm kalım savaşı verdiği en zor, en sıkıntılı günlerde kurulduğunu hatırlattı. Meclisin milli birlik ve egemenliğin en somut göstergesi olduğunu ifade eden Milletvekili Özkal, tüm çocukların Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulmasını sağlayan birlik ve beraberliğin, İstiklal Mücadelesini de zafere ulaştırdığını ifade eden AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, “Türkiye’yi işgalden bağımsızlığa taşıyan Türkiye Büyük Millet Meclisi, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi çerçevesinde, demokratik Cumhuriyetimizin temellerini atmıştır. Zor şartlar ve imkansızlıklarla kazanılan Cumhuriyetimizi ve Milli Egemenliğimizi, çocuklara hediye eden ilk Meclis; vatan ve millet sevgisinin simgesi, birlik ve beraberliğimizin timsali olmuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisimiz; bugün de aziz milletimizin, refahı ve mutluluğu için çalışmaya, aydınlık ve güçlü yarınlarımızın hazırlayıcısı olmaya devam etmektedir. Bu nedenle; 15 Temmuz’da FETÖ mensubu hain teröristlerin ilk saldırdığı yerlerden biri Meclisimiz olmuştur. Uçaklarla saldırdıkları, bombalarla Gazi ettikleri TBMM, hain darbe girişimine rağmen derhal toplanmış ve Milletin İradesinin dimdik ayakta olduğunu tüm dünyaya ilan etmiştir.” şeklinde konuştu.

Hain darbe kalkışması sonrası bir kez daha Gazi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kısa süre önce önemli bir sorumluluğu üstlendiğini vurgulayan Milletvekili Hatice Özkal, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle darbe ve vesayet dönemlerinin sona erdirildiğini söyledi. Hakimiyetin tek sahibi olan Türk Milletinin; kendisini yönetecek hükümeti ve onun başı Cumhurbaşkanını da kendisinin seçeceğini ifade eden Özkal, “Çocuklarımız bizim yaşadığımız sıkıntıları yaşamasın; onlar, darbe ve sıkı yönetim görmesin diye daha güçlü bir yönetim sistemi meydana getirdik. TBMM’de yasalaşarak, vatandaşımızın onayına sunduğumuz anayasa değişikliği; Aziz Milletimiz tarafından 16 Nisan’da kabul edildi. Darbe anayasası değiştirilerek, darbe ürünü anayasanın ruhunu oluşturan yönetim sisteminin yerine Meclisimizi daha güçlü kılan bir yönetim sistemini kabul ettik. Geleceğimiz olan çocuklarımız, daha güçlü ve lider bir ülkede yaşayacak. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine ‘evet’ diyerek; Milletçe çocuklarımıza büyük ve güçlü Türkiye’yi hediye ettik.” dedi.

Bugünün çocuklarının Türkiye’yi büyük hedeflere taşıyacağına inandığını kaydeden Özkal sözlerini şöyle tamamladı, “Milli mücadeleyi sevk ve idare eden ilk Meclisimizin tüm milletvekillerini ve Meclisimizin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bir kez daha minnet ve rahmetle anıyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 97’nci kuruluş yıldönümünü ve tüm çocuklarımızın; çocuk bayramını en içten, en kalbi duygularla kutluyorum.”

Editör: Haber Merkezi