Mavi Platform’dan Kamuoyuna Duyuru

ATSO seçimlerinin ardından oluşturulmaya çalışılan gerilim ortamına tepki gösteren MAVİ PLATFORM Üyeleri, ortak bir açıklamada bulunarak şehrin kutuplaşmaya doğru yönlendirilmesini endişe ile izlediklerini dile getirdiler.

ATSO Seçimlerinde Yönetim Kurulu Başkan adayı M. Önder Artuk etrafında kenetlenen MAVİ PLATFORM Üyeleri kamuoyu duyurusu yayınladı. MAVİ Platformun açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

Afyonkarahisar iş dünyasının hemen hemen her kesiminden işinin ve emeğinin sahibi insanlar olarak “Daha gelişmiş bir Afyonkarahisar”, “Daha çok istihdam”, “Daha çok yatırım” hedefleri ile ortak bir DURUŞ göstermek üzere çıkmış olduğumuz yolda Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odamızın seçimlerini geride bıraktık.

Seçim sürecinde “MAVİ EKİP” olarak hep birlikte maruz kaldığımız onca Bizans oyunu, entrika, baskı ve yıldırma çabalarına rağmen demokrasiye olan inancımız sayesinde tüm bu engellemeleri geride bırakarak onur ve gurur vesilesi bir sonuca ulaştık. Bu yolda bizlerden desteğini esirgemeyen tüm dostlarımıza şükranlarımızı bildiriyoruz.

Öncelikle belirtmek isteriz ki; Mavi Listelerde yer alan tüm ekip arkadaşlarımızın ortak gayesi, şehrimizin demokrasisine, ekonomik gelişimine, imkanlarının gelişip büyümesine ve diğer illerle arasındaki mesafenin kapatılmasına katkı sunmaktır. Türkiye’nin her anlamda ayrıcalıklı bir coğrafyasında bulunan Afyonkarahisarımızın, ülkemizin eşsiz nimetlerinden faydalanma oranını artırmak, Afyonkarahisar ekonomisinin Türkiye’nin ilk 20 ekonomisi arasında yer almasına destek vermektir.

Toplumumuz her kesim ve kademesinden, ülkemizin siyasetinin hemen hemen her renginden temsilcilerin yer aldığı ekibimiz Afyonkarahisar’ın sadece belli bir zümrenin tekelinde olmadığını gösterme adına yaptığı çalışmalarında önemli bir başarıya ulaşmıştır.

Afyonkarahisar kamuoyu bu yöndeki çabalarımıza ve samimi niyetimize olan desteklerini ATSO seçimlerinde bizlere verdiği ve hiç kimsenin daha önceden tahmin edemeyeceği bir destek oranı ile göstermiştir. Bizlere “Sağlam bir muhalefet” ve “ATSO’ya sahip çıkma” görevi veren tüm hemşehrilerimize minnettarız.

Bizler “Seçim geride kaldı, artık hizmet ortak paydasında birleşme zamanı” beklentisi içerisinde iken hiç tasvip etmediğimiz bir ortama sürüklenmeye çalışıldığımızın farkındayız. Seçim sürecinin ardından şehrimizin herkesçe malum odakları tarafından oluşturulmaya çalışılan çatışma, gerilim ve kutuplaştırma çabalarını endişeyle izlemekteyiz. Bu endişemiz bugünkü açıklamamızı yapmamızı zorunlu hale getirmiştir.

Herhangi bir sivil toplum kuruluşunun yönetimine talip olmayı “bölücülük” olarak lanse etmeye çalışmak abesle iştigaldir. Kendilerinin başkalarına karşı aday olup göreve geldiklerini unutup, kendilerinden başka birisi göreve talip olduğunda bu durumu “bölücülük” olarak nitelemek, seçimde elde edilen sonucu “Zafer” olarak tarif etmek, zafer olarak tarif edilen bu sonucu “Yedi düvele karşı kazandık” diye köpürtmek, ne demokrasi inancı ile, ne hemşehrilik bilinci ile, ne de seçimden sonra zikredilen “birlik-beraberlik” beyanları ile örtüşmemektedir.

İlimizin en üst mülki amiri olan Sayın Valimizin makamındaki bir ziyareti bile “bölücülük” olarak yansıtmak her şeyden önce devlet terbiyesinden bihaber olmayı gerektirir. Şahıslara karşı fütursuzca sergilenen hadsizliğin Devlet’in makamlarına ve siyasetin kurumlarına da sıçratılmaya çalışılmasına müsaade etmemiz düşünülemez.

Kişisel kariyerlerini “kaostan geçinmek” üzerine kuranlara, onlara alet olanlara, iftira ve karalama kampanyaları ile şahsi hedeflerini zorlayanlara, yaptıkları ile söyledikleri birbiriyle örtüşmeyenlere, seçim sonuçlarına göre “kelle alma” çabası içerisinde olanlara meydanı bırakmayacağımızın bilinmesini isteriz.

Duruşu ile birbirine güç veren, samimi niyetleri ile şehre katkı sunmaya çalışan biz MAVİ PLATFORM GÖNÜLLÜLERİ, başta ATSO camiası içerisinde olmak üzere, tüm hemşehrilerimizi bugünlerde hep birlikte izlediğimiz seviyesiz tuzaklara düşmeme, şehrin ortak menfaatleri ve kardeşlik hukukuna zarar vermeme konusunda hassasiyet göstermeye davet ediyoruz.

Afyonkarahisar kamuoyunun bizlere yüklediği sivil toplum alanında, siyasete bulaşmadan, muhalefet yoluyla “Sahip çıkma” görevinin bilincinde ve idrakindeyiz. Bundan sonra da bu görevi layıkıyla yerine getirmenin gayreti içerisinde olacağız.

Dünya nasıl ki 5’ten büyükse, Afyonkarahisar da belli kişilerin güdümünde değildir ve olamaz.

MAVİ PLATFORM

Editör: Haber Merkezi