“Matematik Şenliği” İş Birliği Protokolü İmzalandı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Yavuzoğlu Koleji arasında “Matematik Şenliği” iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol imza törenine; AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Yıldız, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetçi, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hayati Duman, Yavuzoğlu Koleji Genel Müdürü Fesih Aktaş ve Yavuzoğlu Koleji Matematik Zümre Başkanı Engin Kolay katıldı.

Protokol; Milli Eğitim Bakanlığının başlatmış olduğu “Matematik Seferberliği” kapsamında, Türk Milli Eğitimin temel amaçları doğrultusunda öğrencilerin muhakeme etme, araştırma, sorgulama yönlerini geliştirme, mental zekalarına işlerlik, analiz ve yorum becerisini kazandırma, özgüven ve sorumluluk duygularını pekiştirme, bireysel ve okullar arası iletişimlerini geliştirme, matematik kültürünü oluşturma ve yaygınlaştırma, bilimin gelişmesinde misyon ve vizyon sahibi bireyler olmalarını sağlama, matematiği güncel hayata yansıtabileceklerine inandırma ve öğrencilere farkındalık ile rekabet ortamı kazandırabilme, matematiği kanıksamış duygulardan uzaklaştırarak yetenekli öğrencileri teşvik ederek çağdaş dünyada yol gösterici olmalarını amaçlamaktadır.

Editör: Haber Merkezi